субота, 23. мај 2020.

Nova autorska pesma Anne Moor “Genovia”




Nova autorska pesma Anne Moor “Genovia” povratak je u detinjstvo, suočavanje s gubitkom i uteha u trenucima kad ostanemo sami, zarobljeni u mislima.

"Genovia je imaginarno mesto prema kojem putujem kad počnu navirati slike iz mojeg predivnog djetinjstva obilježenog snažnom figurom osobe koja mi je pomogla da se oslobodim i postanem ono što sam oduvijek htjela. O tom dalekom i veoma osobnom putovanju najbolje govori stih “Zato duboko u meni postoji mjesto koje nikad nitko neće pronaći."




Autor teksta i muzike je Anna Moor, za aranžman, programiranje i produkciju zaslužan je Teo Golub (Kids from the Sky) dok je mastering radio Marin Hraščanec iz Intek Musica.
U pesmi se pojavljuju i Hrvoje Štefanić na trombonu, lao i  Ivan Grobenski na el. gitari.





"Pjesmu posvećujem djedu kojeg više nema, za njegov 77. rođendan, te se nadam da će svi koji su nekoga izgubili pronaći utjehu, ali i sreću, jer oni koje volimo nikad doista ne odlaze."


Spot u režiji Dinka Šimca (Beyond Pines) prikazuje delove iz Anninog detinjstva, te nas vodi kroz lokacije koje je nekad posećivala sa svojim dedom.
Uz pomoć 3-godišnje Judite koja je glumila malu Annu Moor u kombinaciji sa tehnologijom pomlađivanja kao i pomoći Miroslava Harambaše koji je glumio dedu, spot nas vizuelno vodi kroz topla sećanja o detinjstvu. Spot je izrađen u formatu slike 1x1 kako bi svaki kadar imao što manje “konteksta” u širini slike i usmeravao pažnju na detalje, sitnice i trenutke na način na koji ih pamtimo.


Za kostimografiju je zaslužna Marija Izabela Rajić (Clés).
Singl izdaje Intek Music.




Нема коментара:

Постави коментар