среда, 20. мај 2020.

Niško Narodno pozorište emituje još 10 predstava preko interneta



Iako se mere borbe protiv epidemije virusa korona popuštaju, još uvek nema rešenja za izvođenje pozorišnih predstava, pa u niškom teatru nastavljaju da emituju ranije snimljene izvedbe putem interneta. U narednih 18 dana publika će imati prilike da pogleda 10 predstava, među kojima neke od dugovečnijih poputEdmunda Kina i Gospođe ministarke, kao i operetu Slepi miš.

Pravila su ista, tokom dva dana na sajtu pozorišta dostupan je snimak jedne predstave, a potom se zamenjuje drugim. Trenutno se može pogledati komad Edmund Kin, nastao iz pera Hadija Kurića, a u režiji Irfana Mensura. Ova predstava govori o velikom glumcu i zavodniku, a ovog decembra proslaviće 15 godina od premijernog izvođenja.

Zameniće je delo 12 gnevnih žena, a potom Mala, potresna priča o mladima koji se nalaze na marginama društva. Od 24. maja emitovaće se domaći klasik Gospođa ministarka u izvedbi niških glumaca, a nakon nje predstava Pas, žena, muškarac, koju su radili niško i pozorište "Slavija", a u kojoj igra i Milan Lane Gutović.

Sledi komedija Ručni rad u režiji Biljane Vujović, pa Drita - komad koji je izvođen na Maloj sceni, a koji govori o srpkinji koja je 1915. godine odlučila da se žrtvuje i ode u albansko selo kao robinja.

1. i 2. juna na sajtu Narodnog pozorišta Niš moći će da se pogledaDom Bernarde Albe, u režiji Ištvana Bičkeia, a rađen po tekstu Federika Garsije Lorke. Ovaj komad zameniće Ćelija koju potpisuje Aleksandra Pavlović, a ovaj onlajn repertoar zaokružiće opereta Slepi miš Johana Štrausa, prenose  Južne vesti

Нема коментара:

Постави коментар