петак, 25. октобар 2019.

Objavljen prvi singl sa posthumnog albuma Leonarda Koena



Objavljen prvi singl sa posthumnog albuma Leonarda KoenaIzvor: AFP/FABRICE COFFRINI
Pesma "Happens to the Heart" prvi je objavljeni singl sa posthumnog albuma Lenarda Koena "Thanks for the Dance", koji će ceo moći da se čuje od 22. novembra. Tekst pesme "Happens to the Heart" otvara i njegovu poslednju zbirku pesama "The Flame", a video je jedan u nizu koji međunarodni reditelji spremaju za ovaj album.

Inspiracija za spot za pesmu "Happens to the Heart" bilo je Koenovo iskustvo kao budističkog monaha.

Video je režirao Danijel Askil, poznat po saradnji sa Sijom. Posthumni album Lenarda Koena "Thanks for the Dance" biće objavljen 22. novembra ove godine.

Askil kaže da je inspiraciju za spot pronašao u pet godina koje je Koen proveo kao budistički monah u Maunt Bedli zen centru u Kaliforniji.

"Ovaj film je tiha, simbolična priča koja skicira odbacivanje ega i svega onoga što donosi slava", kazao je autor videa.


Album je prethodno najavljen poemom "The Goal", koju čita pokojni Koen, koji je preminuo 7. novembra 2016. godine.

Ovo posthumno izdanje producirao je Koenov sin, Adam, koji je sa svojim ocem radio i na njegovom poslednjem albumu "You want it darker". Kao gosti na "Thanks for the Dance" pojavljuje se veliki broj muzičara, među kojima su i Dejmijen Rajs, Lesli Fajst, Dženifer Vorns, prenosi N1info

Kako je objasnio Adam Koen, u komponovanju muzike za Koenove tekstove izabrali su njegova najkarakterističnija muzička obeležja.

"Ono što me je najviše dotaklo u vezi sa ovim albumom jeste odgovor onih koji su ga čuli. 'Lenard živi', rekli su, jedno za drugim", poručio je Adam Koen.

Na albumu će se naći pesme kao što su "Moving on", "The Night of Santiago", "Thanks for the Dance", "The Hills", potom "Listen to the Hummingbird".

Kako je objavljeno na zvaničnoj Fejsbuk stranici Lenarda Koena, ovaj pesnik je "opljačkao smrt za poslednje reči", dodajući da "Thanks for the Dance" nije komemorativna kolekcija pesama koje se nisu našle mesta na njegovim albumima, nego je u pitanju "neočekivana žetva novih pesama, uzbudljivih i vitalnih".

Tokom svog života Lenard Koen je postao, uz Boba Dilana, jedan od najznačajnijih kantautora engleskog govornog područja. Jedan je od retkih muzičara koji je pažnju javnosti privukao najpre kao pisac, odnosno pesnik, s obzirom na to da je pre objavljivanja prvog albuma "Songs of Leonard Cohen", iza sebe već imao tri knjige pesama i dva romana.

Нема коментара:

Постави коментар