петак, 25. октобар 2019.

Dobrotvorni koncert: Nemanja Radulović i UNICEF



Povodom obeležavanja 30 godina od usvajanja Konvencije o pravima deteta Unicefa, 13. novembra u beogradskom Centru Sava biće održan dobrotvorni koncert violiniste Nemanje Radulovića i dečijeg hora Kolibre.

Diretkorka Unicefa za Srbiju Ređina de Dominićis rekla je novinarima na marginama konferencije „Unapređenje ljduskih resursa u sistemu socijalne i dečje zaštite“ u Beogradu da će koncert biti održan u okviru programa unapređenja predškolskog vaspitanja i obrazovanja u Srbiji, odnosno za nabavku didaktičke opreme za obdaništa.

Prema njenim rečima, biće to prilika da svi zajedno, i donosioci odluka, i civilni sektor i deca proslave taj važan dan i da se podsete na izazove današnjice.

„Danas, 30 godina nakon usvajanja Konvencije o pravima deteta, dečija prava se nisu promenila, jer ona nemaju rok trajanja“, rekla je za Tanjug Jadranka Milanović iz Unicefa zadužena za odnose s medijima.

Ona je podsetila da novi globalni izazovi kao što su ubrzana digitalizacija, klimatske promene, produženi konflikti i masovne migracije potpuno menjaju detinjstva.

„Deca se danas suočavaju s novim pretnjama koja ugrožavaju njihova prava. Moramo stoga da se obavežemo na konkretno delovanje da bismo zaštitili i obezbedili da svako dete, danas i ubuduće, ima jednake šanse u životu“, rekla je Milanovićeva i dodala da je ulaganje u obrazovanje u ranom uzrastu jedan od načina da se to postigne.

Vrtići su mesto gde deca dobijaju podrška, gde mogu da uče da razmišljaju kreativno i druže se, gde imaju slobodu da budu maštoviti i da uvežbavaju i razvijaju veštine, dodala je Milanovićeva.

Cene ulaznica se kreću od 1000 do 3900 dinara.

Izvor Tanjug

Нема коментара:

Постави коментар