понедељак, 9. септембар 2019.

Hindi Zahra u septembru ponovo u Beogradu!



Po običaju, novu sezonu koncertnog serijala Musicology Barcaffè Sessions otvoriće izvođač koji je već imao priliku da oduševi beogradsku publiku. Ove godine, reč je o svetski poznatoj francusko-marokanskoj kantautorki, Hindi Zahri, koja će održati dva koncerta u kultnom klubu Bitefartcafe, 28. i 29. septembra.

Pevačica slobodnog duha i baršunastog glasa, osvojila je prestižne nagrade “Constantin” i “Victoires de la Musique”. Hindi je gotovo samouka multiinstrumentalistkinja i kantautorka koja je sve muzičke uticaje i životna iskustva spojila u jedinstvenu i autentičnu muzičku kreaciju.

Nakon izdavanja svog albuma “Homeland” koji je rasprodat u 135 hiljada primeraka širom sveta, održala je preko 300 koncerata u periodu od dve i po godine - uvek svirajući do poslednjeg atoma snage i ne ostavljajući nikoga ravnodušnim. Odlučila je da se preseli sama u Marakeš, posveti se sebi i otkrije nove puteve do njene autorske muzike. Ona objašnjava ovaj poduhvat kao “pravi beg u samoću, iz koje su se rodile pesme nastale u istinskom zanosu”.
Kritičari kažu da u “muzičkoj zgradi svog detinjstva, Hindi poznaje svaki sprat”. Njeno muzičko putovanje preuzelo je uticaje Kube, Jordana, Andaluzije, Egipta i Italije, susrevši se sa strašću i energijom muzičara kao što su Miriam Makeba, Cesaria Evora, Marvin Gaye i Nina Simone.

Njene pesme poseduju nešto suštinski važno i elementarno, nalik toplini Sunca, zvuku okeana i svemiru, krećući se putanjom različitih muzičkih stilova koji se prepliću, ali su izgubili svoja imena, nošeni opojnim tempom koji je ovom albumu dao pečat. Pesme sa albuma su avanturističkog duha, prožete melanholijom koja se meša sa ekstazom u njenom glasu. Ispraćene su ukrasima koji svet duše neprestano, a pak, nežno i duboko, oslobađaju i vrte u krug.

Koncertom Hindi Zahre ulazimo u šestu sezonu Musicology koncertnog serijala, koji je doveo neke od najvirtuoznijih svetski priznatih muzičara u Beograd.

Ulaznice su dostupne po ceni:
2300rsd za prvi dan koncerta
1900rsd za drugi dan koncerta

Ulaznice možete kupiti online ili na prodajnim mestima servisa www.tickets.rs & www.ddtickets.rs:
http://skr.rs/1gO
http://skr.rs/1gl



Нема коментара:

Постави коментар