понедељак, 9. септембар 2019.

Poginuo reper GruSrpski reper, Dalibor Andonov, poznatiji pod umetničkim imenom Gru, poginuo je u 15.20 časova, prenose mediji.

On je stradao kod Nautičkog kluba Zemun, nakon što je na paraglajdingu upao u vodu.

Njega su prijatelji izvukli iz vode, pozvana je Hitna pomoć, ali lekari su mogli samo da konstatuju smrt.

Gru je u paraglajdingu bio veoma iskusan i gotovo čitavu letnju sezonu provodio na Adi Bojani.


Dalibor Antonov je rođen 8. marta 1973. godine u Dimitrovgradu iz kojeg se kasnije preselio u Pančevo, a posle toga u Beograd.
Upravo je u Beogradu završio mašinsku školu, ali ubrzo je shvatio kako je njegova sudbina da peva. Muzikom se počeo baviti odmah nakon srednje škole. Neko je vreme trenirao vaterpolo. U slobodno vreme je voleo da skija i igra košarku.

Nakon što je 1995. godine izdao jedan od prvih rep album u Srbiji, pod nazivom "Da li imaš pravo", Gru je 1996. izdao komercijalno najuspešniji rep album u Srbiji ikada "Gru2", postavši predvodnik stare škole domaće repa koju su činili C-Ya, Who Is The Best, Rhytm Attack, Monteniggers.

Na njemu su se našli veliki hitovi "5-ak", "Biću tu", "Srce" i emotivna pesma "Dosta mi je svega", a sam album je uspostavio dobar balans između komercijalnog i andergraund repa.

Godine 2010. godine sa popularnim članom grupe Bad Copy Ajs Nigrutinom snimio je spot za povratničku pesmu "I dalje me žele".

Нема коментара:

Постави коментар