понедељак, 9. септембар 2019.

Do kraja godine možda dva albuma grupe The Cure



U razgovoru sa novinarom magazine NME nakon odličnog nastupa na Glastonburiju, Robert Smith je između ostalog pomenuo novitete na kojima bend trenutno radi.

“Ne želim da radim istoriju grupe The Cure” – rekao je Smith osvrćući se na brojne kolege koji su se uhvatili tastature i pišu biografije i dodaje, “Iz moje perspektive gledano, radije ću raditi nešto novo”.
A to nešto novo je, naravno, album. Preko decenije nema nove muzike ovog benda. Kako izgleda do kraja godine će Smith i ekipa završiti ono na čemu rade i objaviti sedamnaesti studijski album. Dok su prethodna dva albuma bili osvrt na klasični The Cure, sada su poželeli da poguraju bend u svoj mračniji period osamdesetih u kojima su ostvarili remek-dela ‘Pornography’ i ‘Disintegration’.

“Sve se menja. Rad na albumu još traje. Odradili smo tri nedelje u Rockfield Studijima u Velsu. Hteli smo uhvatiti čistu velšku tamnu atmosferu, nažalost bilo je razočaravajuće sunčano. Kiša je padala samo jednom u tri nedelje. Verovatno je oboren nacionalni rekord” – kaže pevač.

Smith je za NME otkrio da je bend uradio 17 pesama, kao i da su sve downbeat i prilično teške.
“Tu je i pregršt drugih numera. Ovo ne bih trebao reći, ali u glavi sam osmislio dva albuma koji bi izašli jedan za drugim. Jedan upbeat tempa, drugi ovaj o kome sam pričao. Ipak, oko upbeat ideje više nisam toliko siguran” – zaključuje Smith.

Izvor: mulj. net



Нема коментара:

Постави коментар