понедељак, 9. септембар 2019.

Do kraja godine možda dva albuma grupe The CureU razgovoru sa novinarom magazine NME nakon odličnog nastupa na Glastonburiju, Robert Smith je između ostalog pomenuo novitete na kojima bend trenutno radi.

“Ne želim da radim istoriju grupe The Cure” – rekao je Smith osvrćući se na brojne kolege koji su se uhvatili tastature i pišu biografije i dodaje, “Iz moje perspektive gledano, radije ću raditi nešto novo”.
A to nešto novo je, naravno, album. Preko decenije nema nove muzike ovog benda. Kako izgleda do kraja godine će Smith i ekipa završiti ono na čemu rade i objaviti sedamnaesti studijski album. Dok su prethodna dva albuma bili osvrt na klasični The Cure, sada su poželeli da poguraju bend u svoj mračniji period osamdesetih u kojima su ostvarili remek-dela ‘Pornography’ i ‘Disintegration’.

“Sve se menja. Rad na albumu još traje. Odradili smo tri nedelje u Rockfield Studijima u Velsu. Hteli smo uhvatiti čistu velšku tamnu atmosferu, nažalost bilo je razočaravajuće sunčano. Kiša je padala samo jednom u tri nedelje. Verovatno je oboren nacionalni rekord” – kaže pevač.

Smith je za NME otkrio da je bend uradio 17 pesama, kao i da su sve downbeat i prilično teške.
“Tu je i pregršt drugih numera. Ovo ne bih trebao reći, ali u glavi sam osmislio dva albuma koji bi izašli jedan za drugim. Jedan upbeat tempa, drugi ovaj o kome sam pričao. Ipak, oko upbeat ideje više nisam toliko siguran” – zaključuje Smith.

Izvor: mulj. netНема коментара:

Постави коментар