петак, 24. август 2018.

Irena Žilić pozvana na turneju s Morcheebom po Velikoj Britaniji




Irena Žilić, jedna od zapaženijih pojava na hrvatskoj kantautorskoj sceni, uskoro kreće na mini turneju po Velikoj Britaniji gde će nastupati kao support sjajnoj ekipi iz Morcheebe, što je upravo najavila putem vlastitog Facebooka.

Bend je na turneji povodom promocije novog albuma “Blaze Away“, a neki od koncerata, poput onih u Brightonu i Manchesteru, već su rasprodati. Ljubav između Irene i Morcheebe rodila se pre dve godine, kada je kantautorica bila predgrupa Skye i Rossu u Tvornici:

“Morcheeba je jedan od onih prizemnih bendova čiji članovi su praktički obitelj. Nakon otvaranja njihovog nastupa u Tvornici Kulture ostala sam u kontaktu s Rossom koji je osobno predložio da im budem support na njihovim UK datumima i promociji novog albuma.”

Ova vest dolazi kao još jedna potvrda vrednosti mladih domaćih autora i autorica čija muzika kvalitetom sledi, u nekim aspektima možda i nadmašuje, zapadnu scenu. Nakon što je ‘svetski, a beogradski’ Repetitor osvojio veliki kanadski Arcade Fire i dobio poziv za zajedničku turneju, Irena Žilić kreće istim stopama.

Mlada indie uzdanica ostvarila je zapažen uspeh već prvim albumom “Travelling” nakon koga je nastupala u punoj Maloj koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Autorka je u međuvremenu proširila bend i ‘odaukustičila se’, a na drugom albumu “Haze” njen je zvuk još puniji, zaokružen. Nastupala je na većini značajnijih festivala u Hrvatskoj, a nedavno zaradila i nominaciju za Porina najbolje alternativne i klupske muzike.

Saradnja s Morcheebom otvorila joj je put prema britanskoj publici, čime je ušla u krug retkih muzicara koji imaju priliku da se predstave Britancima. Mini turneju počinju nastupom u Manchesteru 8. oktobra, a zatvaraju u Southamptonu 13. oktobra.


Muzika.hr

Нема коментара:

Постави коментар