четвртак, 23. август 2018.

"Thriller" više nije najprodavaniji album u SAD, evo ko ga je “srušio”Kompilacija najvećih hitova Iglsa pretekla je “Thriller” Majkla Džeksona kao najprodavaniji album svih vremena u SAD, prema podacima američkog diskografskog udruženja.


“The Eagles: Their Greatest hits 1971-75”, kompilacija je prva četiri albuma kantri-rok grupe i prodata je u 38 miliona primeraka, pretekavši tako “Thrillerovih” 33 miliona, piše Roling stoun.

Ta ploča je bila najprodavanija 2009. kada ju je pretekao “Thriller”, kojem je povećana prodaja neposredno nakon smrti Majkla Džeksona.

“Hotel California”, album Iglsa iz 1976. sa istoimenim hit singlom, na trećem je mestu najprodavanijih sa 26 miliona prodatih primeraka.

Novi sistem rangiranja uključuje fizičku prodaju albuma i striming, koji ranije nije bio uključen u kalkulaciju.

"Zahvalni smo svojim porodicama, našim menadžerima, našem timu, ljudima na radijima i najviše vernim fanovima koji su ostali uz nas kroz sve uspone i padove tokom 46 godina. Bila je to vožnja za pamćenje", rekao je Don Henli (71), saosnivač Iglsa, u izjavi za Roling stoun.

Nakon smrti pevača Glena Freja (67) 2016. godine grupa se reformisala, nastavila sa turnejama već sledeće godine i još je aktivna


Izvor B92.net

Нема коментара:

Постави коментар