четвртак, 30. јун 2016.

Najavljen "Slavonija fest – CMC 200"


U utorak, 28. juna, u Novoj ploči u Bogovićevoj ulici u Zagrebu, CMC televizija predstavila je svoj novi festival. Oslanjajući se na višegodišnju tradiciju i iskustva u organizaciji CMC festivala u Vodicama, CMC TV ove godine u Slavonskom Brodu, u saradnji s Turističkom zajednicom i Gradom Slavonskim Brodom, predstavlja prvi festival 'na kontinentu' - CMC Slavonija Fest - CMC200.

Tvrđava Brod, barokna pogranična tvrđava na reci Savi, pretvoriće se tako 26. i 27. avgusta u veliku koncertnu pozornicu na kojoj će se više od 30 izvođača predstaviti.

Press konferenciju, na kojoj su uz predstavnike medija prisustvovali i mnogi muzičari koji će zasvirati u Slavonskom Brodu, otvorio je izvršni direktor CMC televizije Mario Kovač i predstavio novi festival kao iskorak CMC televizije prema aktivnijem event managementu. Naglasio je da će, za razliku od CMC festivala u Vodicama, ovaj festival imati pop rock karakter, primeren 'rockerskoj' Slavoniji. Dodao je da je, kako i priliči festivalu ove veličine i s ovolikim brojem izvođača, kao i fenomenalnoj lokaciji Tvrđave Brod, osigurana vrhunska produkcija za ovaj višesatni koncertni spektakl.

Gradonačelnik grada Slavonskog Broda Mirko Duspara predstavio je grad domaćin kao destinaciju idealnu za organizaciju događanja ovakve vrste i naglasio šta će sve grad ponuditi posetiocima festivala, Brođanima i njihovim gostima. Izrazio je zadovoljstvo što je upravo grad Slavonski Brod izabran kao kontinentalna lokacija novog festivala CMC televizije. Prema rečima gradonačelnika, posebno veseli činjenica da se u sklopu novog festivala obnavlja Rock maraton, manifestacija koja je krajem osamdesetih okupljala najveća imena regionalne scene, a njeno je održavanje prekinuto početkom rata. Gospodin Duspara pozvao je sve prisutne da dođu na festival i 'otkriju' Slavonski Brod kao novu hrvatsku festivalsku koncertnu destinaciju.

Igor Polak, voditelj posebnih projekata CMC televizije predstavio je prve potvrđene izvođače koji će nastupiti u subotu, 27. avgusta. Na glavnoj pozornici nastupiće Teška industrija, Buđenje, Adastra, Bang Bang, Emir & Frozen Camels, Saša Lozar, Flyer, Mia i Republika, a imena ostalih izvođača biće objavljena u sledećih nekoliko dana.

Posebno zanimanje prisutnih izazvala je objava koncertnih headlinera Festivala. Nakon festivalskog dela, u subotu, 27. avgusta, na glavnoj pozornici nastupiće regionalne koncertne atrakcije - beogradski Van Gogh i legendarne Majke.

Na samom kraju press konferencije Ana Radišić i Dalibor Petko, voditeljski dvojac CMC Slavonija Fest - CMC200, izrazio je svoje oduševljenje najavljenim događanjima i još jednom pozvao sve prisutne u Slavonski Brod.

26. i 27. avgust CMC Slavonija Fest - CMC200 i Rock maraton upisuju Slavonski Brod na kartu nezaobilaznih letnih koncertnih destinacija!

Нема коментара:

Постави коментар