уторак, 22. март 2016.

Kralj Čačka - 01. april, Mikser House


April u Mikser House-u započinjemo muzičkim događajem za pamćenje! Jedan od omiljenih gradskih izvođača ponovo nastupa pred beogradskom publikom, prvi put u većem prostoru od onih na koje smo navikli, ali sa ništa manje intimnom atmosferom u kojoj ćemo nesmetano uživati u numerama nekrunisanog vladara muzike koju je teško svrstati u bilo koju kategoriju.

Kralj Čačka nam svojim koncertima iznova dokazuje da je muzika u stvari i isključivo pitanje ljubavi i emocija, a bilo da je u pitanju bluz, džez ili šetnja kroz stari domaći folk, Nenad Marić, odnosno Kralj Čačka, je originalan utoliko što zapravo u tom polju nema trenutno nikakvu konkurenciju na domaćoj sceni. Na sve to Kralj dodaje i socijalne komentare, koji su često uvijeni u metafore o vremenskim prilikama, kretanjima cena na tržištu i sličnim relativno trivijalnim stvarima.

Kralj Čačka u Mikser House-u nastupa 01. aprila, a ulaznice po pretprodajnoj ceni od 400 dinara možete nabaviti na svim prodajnim mestima GIGS TIXa, dok će cena na dan koncerta biti 600 dinara.



Muzički urednici i kritičari ga obožavaju: za njih, Kralj je tihi buntovnik i sanjar, srećna kombinacija zanatlije i umetnika, harizmatični zabavljač s porukom, hroničar i (raspevani) mudrac. Kolege ga uvažavaju i redovno dolaze na njegove svirke, a publika (ko publika) u njemu vidi ono što želi da vidi – najčešće srpskog Toma Vejtsa – što je već godinama nadimak ovog talentovanog Čačanina.

Njegovo kraljevstvo seže od bluza, džeza, latina i rokenrola, pa sve do starogradske muzike, kabarea i šansona. Tekstovi su mu prepuni socijalnih komentara, ironični, gorki i duhoviti. Ali ne svi, tako da u Kralju može da uživa i publika sklona romantičnim ili melanholičnim sadržajima.

Нема коментара:

Постави коментар