четвртак, 4. јун 2020.

Viteški festival pored manastira Manasija u avgustu



Tradicionalni, šesti po redu, viteški festival Just out, najveći besplatni viteški festival u Evropi, biće održan od 28. do 30. avgusta pored manastira Manasija kod Despotovca, najavili su organizatori.

Kako se ističe u saopštenju, s obzirom na epidemiološku situaciju, organizatori će u skladu sa odlukama Vlade Srbije i preporukama Kriznog štaba preduzeti propisane mere zaštite od koronavirusa.

Kao i svake godine posetioce očekuje multimedijalni spektakl, uz nastupe brojnih umetnika i umetničkih grupa iz zemlje i inostranstva.

Pored umetničkog programa, viteških borbi i prikaza borilačkih veština, posetioce očekuje i izložba srednjovekovnih umetnina, prezentacija starih zanata, degustacija srednjovekovne hrane i pića.



Vitezovi iz Srbije, biće domaćini viteškim timovima i saborcima iz velikog broja država, u punoj viteškoj opremi, koji će prikazati srednjovekovne borbe, kao i srednjovekovni način života u viteškom selu koje će biti sagrađeno podno zidina manastira Manasija i uz levu obalu reke Resave, prenosi N1

Posetioci će između ostalog moći da pogledaju domaće i strane majstore veština: sokolare, streličare, bacače koplja, streličare sa konja, mačevaoce i druge.

Za festival će biti pripremljene i radionice: grnčarska, okloparska, oružarska, heraldička, saračka, tkačka i arheološka, navodi se u saopštenju.

Нема коментара:

Постави коментар