среда, 24. јун 2020.

Na muzičke festivale u Srbiji samo uz masku i obavezan test na koronavirus



Domaći muzički festivali koji su zakazani u narednih nekoliko meseci izdali su zajedničko saopštenje sa spiskom pravila ponašanja za posetioce ali i sa merama koje će oni preuzeti da se publika zaštiti.

Na prvom mestu je obavezan korona test za posetioce u slučaju da virus bude aktivan u avgustu. Kako poručuju organizatori Exita, Beer festa, Nišville i Music Week festivala biće obezbeđeni besplatni testovi na koronu i samo sa negativnim testom će biti omogućen ulazak na festival, kako bi se osiguralo da na festivalima nema zaraženih virusom.

Svi pripadnici osoblja pre početka smene ili dolaska na festival biće u obavezi da se testiraju pre ulaska.

Maksimalan broj posetilaca svih festivala biće značajno smanjen u odnosu na prethodne godine. Površina manifestacije mora iznositi najmanje tri metra kvadratna po jednom posetiocu.

Svi angažovani na festivalu moraju nositi zaštitne maske i rukavice a dezinfekcija kreće već od ulaza. Na više punktova na festivalu biće obezbeđena dezinfekciona sredstva za publiku. Na ulazima na festivale biće obezbeđene maske za sve posetioce.

Publici će biti dostupni i punktovi za merenje temperature i prijavu eventualnih simptoma a biće postavljeni i objekati za izolaciju u slučaju da neko od posetilaca pokaže simptome.

Kako kažu, ovo je preliminarni spisak mera, dok će konačne mere predostrožnosti biti donete u koordinaciji sa Vladom Srbije nakon formiranja zajedničkog radnog tela

Izvor: Noizz.rs

Нема коментара:

Постави коментар