среда, 24. јун 2020.

Konkurs za Nagradu Milan Mladenović do 30. juna!



Nagrada Milan Mladenović je ustanovljena sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje krase osobine svоjstvene umetničkoj zaostavštini Milana Mladenovića. Nagrada se dodeljuje svake godine na Milanov rođendan, 21. septembra, za muzičko delo sa rečima, od izuzetne umetničke vrednosti.

Pravo da konkurišu za nagradu imaju autori iz svih bivših jugoslovenskih republika, sa muzičkim delom sa rečima, na nekom od jezika koji se govore na teritoriji bivših jugoslovenskih republika.

Dela koja konkurišu za nagradu treba da budu objavljena između 30.06.2019. godine i 30.06.2020. godine. Objavljenim delima će se smatrati ona koja su od strane autora ili drugog lica sa njegovom dozvolom, trajno učinjena pristupačnim javnosti putem nosača zvuka ili putem minimalno dve platforme digitalne distribucije (Deezer, iTunes, Spotify, Bandcamp, YouTube, Tidal, Mixcloud, Soundcloud i slično).

Prijave dela koja konkurišu za nagradu mogu podnositi autori, izvođači ili izdavači preko internet stranice Zadužbine www.milanmladenovic.com između 01. i 30.06.2020.

Novčani iznos nagrade je 2000 EUR.

Prijava na konkurs sadrži i saglasnost podnosioca prijave da Zadužbina može objaviti prijavljeno delo na kompilaciji finalista iz člana 10 Pravila o dodeljivanju Nagrade Milan Mladenović u slučaju da prijavljeno delo uđe među 12 najbolje plasiranih na konkursu.

Dobitnika nagrade za 2020. godinu odabraće žiri u sastavu: Darko Rundek, Srđan Gojković Gile i Mirela Priselac Remi. Ukoliko žiri oceni da nema prijavljenih dela sa vrednostima koje podrazumeva Mladenovićeva nagrada, ona se ove godine neće dodeliti.

Нема коментара:

Постави коментар