четвртак, 28. мај 2020.

Poslušajte do sada neobjavljenu pesmu Erika Kleptona i BB KingaPrethodno neobjavljena pesma Erika Kleptona i B.B. Kinga objavljena je kao najava ponovnog izdavanja njihovog albuma “Riding With the King” za 20. godišnjicu.


Njihova verzija blues standarda “Rollin” i Tumblin “jedna je od dve numere dodate na originalni album za njegovo ponovno objavljivanje koje će uslediti 26. juna.

“Erik Klepton i B.B. King prvi put su nastupili zajedno u Njujorku 1967. godine”, piše u saopštenju. ''Više od 30 godina kasnije, 1999. godine, dva dugogodišnja prijatelja udružila su snage kako bi stvorili kolekciju potpuno novih studijskih snimaka bluz klasika i savremenih pesama. Rezultat svega tog je bio album “Riding With the King” koji je izdat u junu 2000. godine i prodat je u preko 2 miliona primeraka u Sjedinjenim Američkim Državama, te osvojio i Gremi nagradu 2000. za najbolji tradicionalni bluz album'' prenosi Highwaystar, navodi B92.net

“Od rock ‘n’ roll gitarista niko ne svira bolje nego on, a bluz svira bolje nego mnogi od nas”, rekao je pokojni BB King za Kleptona u intervjuu Rolling Stoneu 2000. godine. ''Mnogo puta su me pitali: ''Zašto ti i Erik ne radite nešto zajedno? “Napokon je pronašao vremena i tu smo. … Rekao sam mu da on odabere sve, a ako se ja ne slažem sa nečim, razgovaraćemo o tome – ali nismo. Imao je sjajne ideje. Tako da mu u potpunosti verujem. ”

Uz ''Rollin“ i Tumblin “, na albumu se nalazi i neobjavljena numera ''Let Me Love You “.Нема коментара:

Постави коментар