среда, 20. мај 2020.

"Mamma Mia" Pozorišta na Terazijama 25. i 26. juna na TašuSvi ljubitelji pozorišta i dobre muzike moći će 25. i 26. juna na stadionu "Tašmajdan" da uživaju u mjuziklu "Mamma Mia", čime će biti otvorena letnja sezona.

Ova izvedba Pozorišta na Terazijama prva je predstava koja će biti izvedena na stadionu "Tašmajdan", na letnjoj sceni na koju će se tokom juna i jula "preseliti" beogradska pozorišta.

Predstavnici beogradskih pozorišta juče su usaglašavali zajednički repertoar predstava koje će biti izvođene krajem juna i tokom jula na sceni stadiona "Tašmajdan" na sastanku u Ateljeu 212.

Tako je dogovoreno da manifestacija počne 25. i 26. juna izvođenjem mjuzikla "Mamma Mia" Pozorišta na Terazijama, potvrdili su Tanjugu iz ovog teatra.

- Juče smo usaglašavali repertoar nastupa različitih anasambala pozorišta na stadionu Tašmajdan i prema tom planu pred beogradsku publiku izaći će prvo glumci Pozorišta na Terazijama u mjuziklu "Mamma Mia" u režiji Juga Radivojievića, kazali su Tanjugu u Pres službi Pozorišta na Terazijama.

Mjuzikl "Mamma Mia" nastao je inspirisan hitovima legendarne švedske pop grupe "Abba"

Reč je o prvoj postavci na Balkanu, a za ovo licencno ostvarenje i veoma zahtevan zadatak, bila je presudna saradnja sa legendarnim Jurom Frankom, srebrnim jugoslovenskim olimpijcem iz 1984. godine.

Nekadašnji sportista, danas uspešni pozorišni producent, uspeo je da dobije prava na izvođenje ovog naslova.

"Mama mia" beleži i u svetu izuzetne rekorde - dvadeset godina posle svetske premijere videlo ga je više od šezdeset miliona ljudi.

U autorskom timu su, osim Radivojevića i Slobodan Obradović (dramaturg), Vesna Šouc/Milan Nedeljković (dirigent), Mojca Horvat (koreograf), Bojana Nikitović (kostimograf), Aleksandar Denić (scenograf).

U podeli su Milena Živanović, Iva Manojlović, Tatjana Dimitrijević, Jelena Jovičić, Milena Vasić, Slobodan Stefanović, Dragan Vujić Vujke...

Ranije je najavljeno da će se na letnjoj sceni na stadionu Tašmajdan Beogradsko dramsko pozorište predstaviti komadom "Let iznad kukavičijeg gnezda" u režiji Žanka Tomića sa Draganom Bjelogrlićem u glavnoj ulozi, navodi agencija Tanjug

Нема коментара:

Постави коментар