субота, 7. март 2020.

Izdavač odustao od objavljivanja memoara Vudija AlenaGrupa Ašet, čija je filijala u Njujorku trebalo da objavi 7. aprila memoare poznatog američkog reditelja Vudija Alena, saopštila je danas da odustaje od izdavanja knjige nakon kritika koje su se pojavile u javnosti pred objavljivanje.

"Odluka o odustajanju od Alenove knjige je bila teška", izjavila je Frans presu portparolka izdavačke kuće Sofi Kotrel i dodala da je odluka doneta posle konsultacije sa upravom i osobljem.

Nekoliko desetina zaposlenih u izdavačkoj kući nedavno je kratko protestovalo u Njujorku protiv objavljivanja Alenove knjige.

Odluka izdavačke kuće usledila je nakon što je Alenov sin Ronan Farou saopštio da više neće da saradjuje sa Ašet koja je prošle godine objavila njegovu knjigu. Farou podržava sestru Dilan Farou koja je 2018. ponovo protiv reditelja iznela optužbe o seksualnom zlostavljanju.

Reditelj je uvek kategorički negirao optužbe Dilan Farou, ćerke Mie Farou, koja tvrdi da ju je očuh zlostavljao 1992. godine kada je imala sedam godina. Nju podržavaju majka Mia Farou kao i brat Ronan, novinar nagradjen Pulicerom zbog istrage o producentu Harviju Vajnstajnu.

Alen u svojoj za sada neobjavljenoj knjizi "Apropos of Nothing", govori opširno o svom privatnom i profesionalnom životu.


Izvor: Beta

Нема коментара:

Постави коментар