субота, 7. март 2020.

Deca iz Odžaka snimila spot podrške muzičaru Dušanu Kojiću - KojiOsamdesetak učenika Osnovne škole "Branko Radičević" iz Odžaka odazvali su se pozivu Mirka Miljkovića, profesora razredne nastave i odžačkog muzičara da učestvuju u snimanju spota podrške za Dušana Kojića - Koju, pevača poznate beogradske grupe "Disciplina kičme".


Otkud ideja da osnovci pevaju slavnom srpskom muzičaru koji je preživeo moždani udar, bilo je pitanje koje smo postavili organizatoru Mirku Miljkoviću.


"Smatram da je muzička kultura važna za razvoj svakog deteta, bez obzira da li je reč o ozbiljnoj muzici, rokenrolu, ili nekoj drugoj vrsti muzike. Razgovarali smo, slušali muziku i shvatio sam da je njihovo interesovanje veliko. Pošto se i ja dugo bavim muzikom, prepoznao sam njihovu želju da pevaju i budu deo spota podrške koji mi lokalni muzičari šaljemo Dušanu Kojiću, frontmenu Discipline kičme", rekao je Miljković.


"Deca su na snimanje povela roditelje, bake i deke i svi smo uživali u jednom mini koncertu na otvorenom. Sve je zabeleženo, montirano i nadamo se da će muzika i dečiji glasovi pomoći poznatom muzičaru da se izbori sa bolešću", istakao je Miljković.

Kojić, poznati jugoslovenski i srpski muzičar, producent i autor muzike za filmove, koji je karijeru gradio još od kraja sedamdesetih godina prošlog veka, poznat je i po saradnji sa dečijim horovima kao što je Dečiji hor Čuperak sa kojim je snimio novu verziju pesme "Neukusu treba reći NE", prenosi Espreso.rs

"Deci je Disciplina kičme uvek bila zanimljiva - to jednostavno ritmično ponavljanje kratkog i neuobičajenog teksta očigledno prija i deci i uspeva da zadrži njihovu pažnju", izjavio je Koja.

Нема коментара:

Постави коментар