четвртак, 27. фебруар 2020.

"Od Vikinga do Vardrune”, 11.mart , UK Stari grad



Koncertna agencija Charm Music u saradnji sa Skandinavski kutak - Scandinavian corner i uz podršku Norwegian Embassy in Belgrade 11. marta u 18 časova u UK Stari grad organizuje panel o prezentaciji skandinavske kulture i tradicije kroz popularnu kulturu pod nazivom “Od Vikinga do Vardrune”.

Podstaknuti dolaskom norveške grupe Wardruna u Beograd i načinom na koji oni predstavljaju norvešku tradiciju kroz svoju muziku, koncertna agencija Charm Music u saradnji sa Skandinavskim kutkom i uz podršku Norveške ambasade organizuje panel “Od Vikinga do Vardrune”. Na panelu će govoriti Mirna Stevanović (lektorka na grupi za skandinavistiku na Filološkom fakultetu), Dorijan Hajdu (vandredni profesor skandinavistike) i Bojana Maksimović (doktorand i saradnica u nastavi na grupi za skandinavistiku). Moderatorka panela biće Ružica Radulović iz Skandinavskog kutka.

Panelisti će pokušati da daju odgovore na pitanja kako se istorija skandinavskih naroda i tradicija plasiraju i prezentuju kroz današnje kanale popularne kulture (serije, muziku, filmove), ali i dela savremene književnosti. Koliko je filmska i medijska adaptacija vikinškog perioda doprinela popularizaciji skandinavske kulture, ko su zaista bili Vikinzi i koliki je uticaj kulturnog nasleđa vikinškog doba na današnju kulturnu produkciju samo su neka od pitanja na koja će učesnici pokušati da daju odgovor.

Čitav događaj je zakazan za sredu, 11. mart sa početkom u 18 časova u Ustanovi kulture Stari grad (Kapetan Mišina 6a). U 18:15h zakazano je prikazivanje kratkog dokumentarnog filma  "London By Norse”, dok će panel početi u 19 časova. Svi prisutni biće u prilici da učestvuju u nagradnom konkursu i da osvoje ulaznice za predstojeći koncert Wardruna // 7. maj 2020. // Sava Centar. Ulaz na događaj "Od Vikinga do Vardrune" je besplatan.

Нема коментара:

Постави коментар