среда, 26. фебруар 2020.

Nick Mason’s Saucerful of Secrets , 21.juna u Beogradu



Na svetski dan muzike, 21. juna 2020. u Beograd stiže Nik Mejson, bubnjar grupe Pink Floyd koji će zajedno sa svojom supergrupom nastupiti u Sava Centru u okviru velike svetske turneje pod nazivom “Nik Mejsonova Tacna prepuna tajni” (Nick Mason’s Saucerful of Secrets).

Projekat “Nik Mejsonova Tacna prepuna tajni” imao je svoju premijeru u Londonu u maju 2018. godine. To je bio prvi nastup Nik Mejsona od 2005. kada je zajedno sa Pink Floyd-om nastupio na Live 8 koncertu.

Svi dosadašnji nastupi Nik Mejsona i supergrupe u velikim svetskim dvoranama bili su rasprodati, a u 2020. godini na njihovom repertoaru će se naći i rani radovi grupe Pink Floyd koje će beogradska publika imati prilike da čuje 21. juna  u Sava Centru.

Nik Mejson, jedini član gupe Pink Floyd koji je bio u svim postavama benda od njihovog osnivanja pa sve do poslednje turneje 90-ih i privremenog okupljanja za potrebe koncerta Live 8 (2005), u 2018. godini započeo je svetsku turneju “Nik Mejsonova Tacna prepuna tajni” koju je nazvao po drugom albumu grupe Pink Floyd “Tacna prepuna tajni” (A Saucerful of Secrets) iz 1968. godine. Mejson je za ovaj projekat sastavio supergrupu sa podjednako uspešnim i poznatim svetskim muzičarima koji su publici poznati iz nekih drugih bendova. Supergrupu koja zajedno sa Mejsonom dolazi u Beograd predvodi Geri Kemp iz sastava Spandau Ballet, a ostali članovi su Li Haris iz benda The Blockheads, basista Gaj Prat koji je radio s Pink Floyd-ima posle odlaska Rodžera Votersa i u solo projektima Dejvida Gilmura, i Dom Beken koji je bio saradnik Rika Rajta.

Ovaj šou sa Nik Mejsonom u centru, predstavlja fantastično putovanje ponovnog otkrića, izjavio je Dejvid Benun (Metro).

Zvuk je bio nenadmašan, naelektrisan, šokantan, očaravajuć i duboko čudan, savijajući forme prvobitnog rokenrola u sve neobične i divne oblike... to je bio set takvog zapanjujućeg inteziteta da se činilo kao da ismeva sam pojam nostalgije. Bilo je dovoljno da se zapitate da li je rok uopšte napredovao od šezdesetih godina, Nejl MekKormik (The Daily Telegraph).

Karte za ovaj koncert po ceni od 4,900, 4,500, 4,200, 3,800, 2,900, 2,500, i 2,200 dinara možete kupiti na tickets.rs, prodajnim mestima Ticket Vision-a, kao i na blagajni Sava Centra.

Нема коментара:

Постави коментар