понедељак, 23. децембар 2019.

NBG i obrada pesme "Nove godine" - prvi singl sa predstojećeg albuma



Posle nekoliko dužih pauza, dobro poznata ekipa se ponovo okupila da vrati srce panka na pank način.
Nove pesme "Nama ostaje samo Punk", "Osuđen na bes", "Zastave", "Tebe vole blokovi", "Beži", Pusti me da odem",obrada pesme "Nove godine" grupe "U škripcu" itd. najavljuju koncerte i dugo očekivani peti po redu novi album koji izlazi u januaru 2020 godine
"Nama ostaje samo Punk" na kome gostuju: Boban "Ritam Nereda", Drakula "Direktori", Kojot "Eyesburn","Remedy", Roga "Šaht", Džoni "Antifriz, Sale Knežević "Ex Revolveri" itd... Novi album "Nama ostaje samo Punk" sadrži 13 novih pesama i objavljuje ga izdavačka kuća "Multimedia Music doo".
Prvi singl sa albuma je obrada pesme "Nove godine" grupe "U škripcu"




Grupa NBG nastala je 1984. godine, kao deo autentične rokenrol, pank scene.
Bend čine Boris Volak - Vokal, Aleksandar Karapandžić - Gitara, Saša Vlajsović - Bas i Vladimir Markoski - Bubanj.
Kada se 1997. na tržištu pojavio njihov prvi album, odmah postaje oda novobeogradskom načinu života,širi priču o usamljenom pojedincu suočenim sa egzistencijalnom užasom getoizirane svakodnevnice,o gubitku ličnosti u takvim okolnostima, o životu klinaca sa "Novaka", koji su izmislili pank-blok, birali flašu pivaispred samoposluge umesto kafića i koristili sleng koji će kasnije reperi prisvojiti i nosačima zvuka razaslati u etar.
Nakon tragične smrti originalnog bubnjara Mališe, u bend dolazi stari ortak iz kraja Vladimir Markoski i bend nastavlja sa radom,da bi 2000. godine objavili drugi album koji je učvrstio prepoznatljiv zvuk i temelj kultne pank-rok grupe NBG.
Tekstovi koji ne izbegavaju ni jednu efektnu reč, moćne i sirove gitare, ritam sekcija od koje otpada malter sa zidova i vokal koji ne prašta nikome, niti od bilo koga traži oproštaj. NBG naziva stvari isključivo pravim imenima, čvrst stav i svest, "prljava" svirka i provokativni tekstovi kao karikatura naše situacije, vremena i sveta u kome živimo.
NBG su sredinom osamdesetih predstavljali izvorni punk vajb koji je dopirao iz betonskog inkubatora Novog Beograda.

Нема коментара:

Постави коментар