уторак, 29. октобар 2019.

Preminuo holivudski producent poznat po filmovima "Kum" i "Kineska četvrt"Robert Evans, veliki holivudski producent sedamdesetih godina, producent legendarnih filmova "Kum", "Kineska četvrt" i "Ljubavna priča",preminuo je u 89. godini.

Evans je postao poznat pošto je spasao studio Paramaunt (Paramount) produkcijom niza uspešnih filmova. Producent je imao 36 godina kada je preuzeo vođstvo Paramaunta 1966. godine.

Paramaunt je producirao velike filmove kao što su "Rozmarina beba" Romana Polanskog i "Kum" Frensisa Forda Kopole. Evans je bio nominovan za prestižnog Oskara 1974. godine kao producent ostvarenja "Kineska četvrt" Romana Polanskog.

"Odrasli smo u istom kvartu. Mogli smo da krenemo pogrešnim putem, ali smo se okrenuli filmu..."

Evans je karijeru započeo kao glumac, a igrao je ulogu jahača bikova u filmu iz 1957. godine "The Sun Also Rises". Među ostalim velikim filmskim ostvarenjima na kojima je radio ističu se i "Urban Cowboy" i zloglasni flop "Popeye" iz 1980. godine.

"Producent je najvažniji čovek koji radi na filmu. On na filmu radi četiri ili pet godina, a na kraju dobije najmanje zasluga", rekao je on jednom prilikom o svom životnom pozivu, prenosi Beta

Нема коментара:

Постави коментар