уторак, 24. септембар 2019.

Nick Cave objavljuje novi album "Ghosteen" sledeće nedeljeAustralijski muzičar Nick Cave najavio je objavljivanje novog albuma "Ghosteen" za sledeću nedelju, a na njemu će se naći 11 novih pesama.

Čuveni alternativni muzičar već izvesno vreme komunicira sa svojom publikom na sajtu "Red Right Hand Files" na kojem veoma iscrpno odgovara na njihova brojna pitanja u vezi sa muzikom, ali i brojnim životnim pitanjima. Upravo je ovu platformu Nick Cave odabrao da najavi izlazak novog albuma, 17. sa sastavom "The Bad Seeds".

Kako je najavio Cave, album se zove "Ghosteen", u pitanju je dvostruko izdanje sa 11 novih pesama, poručio je muzičar u odgovoru Džou iz Velike Britanije.

"Prvi deo se sastoji iz osam pesama, drugi iz dve duge pesme koje su spojene recitalom. Pesme na prvom albumu su deca, a na drugom albumu su roditelji. 'Ghosteen' je putujući duh ("migrating spirit" u originalu)", napisao je Cave.

Na albumu će se naći pesme: "The Spinning Song", "Bright Horses", "Waiting For You", "Night Raid", "Sun Forest", "Galleon Ship", "Ghosteen Speaks", "Leviathan", "Ghosteen", "Fireflies", "Hollywood". Naziv poslednje pesme nije slučajnost s obzirom na to da je Kejv sa bendom album snimao u Los Anđelesu.

U zasebnoj objavi na "Red Right Hand Files" Nick Cave je otkrio i kako će izgledati "cover" za novi album. Šarolikost, beli konj koji pije vodu iz barice, jagnje, flamingosi, lav, zelenilo, šuma, ptice i sunce čiji se zraci probijaju kroz krošnje drveća izgledaju poput zaboravljenog kadra iz spota za pesmu "Breathless" iz 2004. godine.


 Ovo je i potpuna suprotnost u odnosu na minimalistički omot za "Skeleton Tree", album koji su mnogi tumačili u kontekstu tuge zbog smrti sina Nick Cavea prilikom pada sa litice. Kako su i "Skeleton Tree", kao i "Push the Sky Away" bili iskoraci u nepoznato i novost za mnogobrojne fanove, za očekivati je i da "Ghosteen" donese nešto drugačije od Cavea

Nasuprot drugačijem, koncept dvostrukog albuma nije novost za Nicka, s obzirom na to da je već 2004. objavio "Abattoir Blues / The Lyre of Orpheus".

O novom albumu nije bilo mnogo informacija, niti deljenja fotografija, video klipova sa snimanja ili "tizera" za publiku na društvenim mrežama, što praktikuje većina bendova danas. Cave je naznaku da bend privodi kraju rad na novom albumu dao još u januaru ove godine, rekavši da "misli da će biti neverovatan", zbog čega je "veoma uzbuđen".

Iako je album najavljen na sajtu "Red Right Hand Files", za sada zvaničnih najava na zvaničnim profilima na društvenim mrežama, kao ni na sajtu muzičara, još uvek nema. Ono što je poznato jeste da će Nick Cave održati večeri razgovora i muzike u Nemačkoj, Holandiji i Belgiji u januaru naredne godine, prenosi 021.rs

"Ghosteen" će biti objavljen tri godine od albuma "Skeleton Tree" koji je dobio pohvale kako publike, tako i kritike. Cave je u okviru turneje za "Skeleton Tree" posetio Srbiju, održavši koncert u Beogradu. 

Нема коментара:

Постави коментар