недеља, 8. септембар 2019.

Film "Džoker" osvojio Zlatnog lava na 76. venecijanskom međunarodnom filmskom festivalu



Američki triler "Džoker" Toda Filipsa, osvojio je Zlatnog lava na 76. venecijanskom međunarodnom filmskom festivalu, saopštila je predsednica žirija Lukresija Martel.

"Želim da zahvalim Varner Brosu i DC-u što su izašli iz svoje zone komfora i tako odvažno se zauzeli za mene i ovaj film", rekao je Filips nakon uručenja nagrade.

Najbolji scenario pripao je Jonfanu za animirani film "Ne. 7 Čeri Lejn" o Hongkongu 1967. godine, kineskoj poluautonomnoj pokrajni kojoj je zahvalio što mu je dao slobodu da stvara.

Tobi Valas osvojio je nagradu za najbolji novi talenat za svoj rad u filmu "Babyteeth" Šenon Marfi.

Film Romana Polanskog o aferi Drajfus, "Oficir i špijun", dobio je Glavnu nagradu žirija, ali reditelj nije bio prisutan da je primi.

Luka Marineli je, koji je igrao u francusko-italijanskoj istorijskoj romansi "Martin Eden" dobio je nagradu za najboljeg glumca, a Arijana Askarid koja je glumila u francuskom filmu "Glorija Mundi", nagradu za najbolju glumicu.

Žiri koji je izabrao dobitnika Zlatnog lava i druge nagrade predvodila je argentinska rediteljka Martel, a činili su ga rediteljka Meri Haron, glumica Stejsi Martin, sineasta Rodrigo Prieto i izvršni direktor Međunarodnog filmskog festivala u Torontu, Pirs Handling.





Izvor Beta

Нема коментара:

Постави коментар