среда, 20. март 2019.

Najseksipilnija svetska pijanistkinja stiže u Beograd


Nećete morati još dugo da čekate da vidite ovaj prizor, jer najprovokativnija muzičarka na svetu nastupa kod nas.

Lola Astanova, najseksipilnija svetska pijanistkinja, nasupiće po prvi put u Beogradu, 7. novembra ove godine, u velikoj dvorani centra "Sava", u okviru svoje balkanske turneje.

Blistava mlada pijanistkinja usavršila je privlačan, duboko emotivan stil sa izrazitim vizuelnim duhom, a kroz njene video snimke mnogi su prvi put otkrili muziku Šopena, Lista i Rahmanjinova. Loline originalne, virtuozne transkripcije postale su YouTube i Instagram senzacije. Koristeći nove medije za komunikaciju sa svojim obožavateljima, ona je samostalno redefinisala šta znači biti moderan virtuoz.

Ukoliko vam ova lepotica izgleda poznato, a niste sigurni odakle, hrvatski čelista Stjepan Hauser često nastupa i sarađuje sa njom, a zajedno su napravili i šalu za 1. april prošle godine da su se venčali.

Rođena je u bivšem SSSR-u, a njeno putovanje kroz muziku počelo je sa šest godina, kada je njena majka, učiteljica muzuke, dala Loli prvu lekciju. Njen prirodni dar je odmah bio očigledan i nije prošlo mnogo vremena dok je ušla u studio poznate profesorke klavira Tamare Popović.

Sledećih nekoliko godina razvila je svoju vrhunsku klavirsku tehniku, pod vođstvom profesorke Popović, učila harmoniju i kontrapunkt sa profesorom Markom Rusakom i studirala klavirsku izvedbu sa Levom Naumovskim, iz Moskovskog konzervatorijuma, koji ju je opisao kao retku i genijalnu.


Astanova je započela turneju kao koncertni pijanista sa osam godina. Nastupala je u Nemačkoj, Francuskoj, Austriji, Rusiji i Italiji, u solističkim programima i nastupima sa orkestrima. Dobitnica je "Šopenove nagrade" za mlade pijaniste 1996. godine u Moskvi, a 1998. sudelovala je u dokumentarnom programu UNESCO. Nakon što je emigrirala u SAD, nastupa u čuvenoj dvorani "Carnegie Hall", u kojoj je imala trijumfalan nastup, rasprodat danima unapred. Koncert je izazvao pažnju medija i dokazao da je Lola sposobna da privuče publiku klasičnim repertoarom.
Nastupala je na "New York" balu u čast glavnog urednika magazina "Vogue", a događaju su prisustvovali Donald Tramp i Valentino Garavani. Ona muziku prilagođava svom ličnom stilu, a često se može videti i u modnim časopisima, u ekskluzivnim dizajnerskim kreacijama. Dokumentarni film „Treir Visions of New York“, sa Lolinim izvođenjem čuvene Geršvinove „Rapsodije u plavom“, dobio je „EMI“ nagradu za 2016. godinu.

Ulaznice za ovaj svojevrsni spektakl u centru "Sava" su već u prodaji na tickets.rs i blagajni centra.


mondo.rs


Нема коментара:

Постави коментар