среда, 31. октобар 2018.

"Nišvil" u Sava centru: Najbolje sa niškog džez festivala u Beogradu



Kako bi se decentralizovala kultura, u "Nišvilu" su odlučili da održe pet koncerata i dve izložbe u beogradskom Sava centru, 2. decembra, a repertoar će predstavljati sve ono što je privuklo najveću pažnju tokom niškog džez festivala ovog leta. Na "Nišvil u Beogradu" organizatori pozivaju i funkcionere iz prestonice, u nadi da će festival dobiti veću pomoć države.

Koncerte će u velikoj dvorani Sava centra držati Nišville Big Band sa dirigentom Dragoslavom B. Petrovićem, Eyot i Gipsy kings, sa osnivačem Pakom Balardom.

U foajeu Sava sentra nastupiće Nišville Youth Orchestra i Jayus Jazz, sekstet koji će otvoriti naredno, jubilarno 25. izdanje Nišvila.

Nišvil će ovom prilikom uputiti poziv svim ministrima i poslanicima Skupštine Srbije da osete deo specifične atmosfere najvećeg umetničkog festivala Srbije i jednog od 10 najboljih evropskih festivala po Gardijanu, u nadi da će festival ubuduće imati značajniju pomoć države, ne samo kao umetnički brend, već i kao lider promocije kulturnog turizma juga Srbije - rekli su u Nišvilu.

Pored koncerata u foajeu Sava centra biće izloženi i slikarski radova učesnika umetničke kolonizacije niške tvrđave "Art to go jazzy", kao i ilustracije strip autora ovogodišnje "Striporame", među kojima i rad Viktora Bogdanoviča, crtača Supermena i Betmena.

Ulaznice se mogu nabaviti od srede, 31. oktobra, na blagajni Sava centra i na prodajnim mestima Eventima, po cenama od 1.800, 2.300, 2.800 i 3.800 dinara.



Južne vesti

Нема коментара:

Постави коментар