уторак, 25. септембар 2018.

Loup-Garou, Mister Hajd i Badhead uživo u Jazz Baru, 20. oktobra



U subotu, 20.oktobra u Jazz Baru, uživo svirka bendova Loup-Garou, Mister Hajd i Badhead

MISTER HAJD

Mister Hajd je personifikacija prikrivene i potisnute ljudske prirode. Želja, strast i nemir. Unutrašnji glas koji želi da se čuje. Sila koju sputavamo moralnim i socijalnim principima. Borba sa samim sobom. Iz te borbe nastaje energija koju Mister Hajd oslobađa kroz muziku i tekstove. Vintidž "sirovi" gitarski rifovi Mister Hajda svrstavaju u domen "tvrdog" roka, ali način na koji ospoljava i prenosi poruku, bendu daju drugačiji prizvuk. Zapažen uspeh Mister Hajd beleži u decembru 2017. godine ulaskom u finale Beogradskog autorskog rok festivala i nastupom na finalnoj večeri u Domu omladine (sala “Amerikana) Beograd. U januaru 2017. Mister Hajd u studiju snima svoj prvi demo singl za pesmu “Teške misli”, koja je proglašena za hit dana na portalu mondo.ba, a potom je početkom marta 2018. godine bend sa ovom pesmom predstavljen u okviru emisije “Demo ekspres 202”, Radio Beograd. 1. septembrana 2018. godine Mister Hajd nastupa na gradskom trgu Petrovac na Mlavi u okviru manifestacije “Rokerijada” kao predgrupa Vlatku Stefanovskom.
Postavu benda Mister Hajd čine: Aleksandar Filipović – vokali i gitare, Nenad Nikolić - bas, i Petar Petrović – bubnjevi.



LOUP-GAROU

Autoski bluz bend iz Beograda, koji trenutno radi na svom prvog albumu.
Kombinujući različite muzičke pravce poput swamp blues-a, blues rock-a, southern blues-a i alternativnog jazz-a, Loup-Garou bend teži razvijanju sopstvene verzije bluza. Inspirisani južnjačkim zvukom, New Orleans kulturom kao i Cajun muzikom, članovi benda oživljavaju duh močvara Luizijane dodajući elemente jazz-a i psihodelije kao svojevrstan pečat. Tekstovi su na engleskom jeziku i bave se temama kao što su problemi običnog čoveka - bespuće, razočarenja, prevare, ljubav, borba, kao i sve ono što u duši stvara bluz. Ono što posebno izdvaja bend jeste autentični hrapavi vokal Vladana Petrovića, poput Tom Waits-a ili Joe Cocker-a, koji uz prljave zvuke južnjačke slajd gitare, zavijajuće tonove usne harmonike i masne ritam sekcije, donosi potpuno novu dimenziju bluza na našim prostorima. Prljavo, sirovo i beskompromisno.
Bend čine: Vladan“Dirty Vlad“ Petrović (vokal i ritam gitara), Ivan „Kobaja“ Jovanović (usna harmonika i perkusije), Vladimir Nedić (slajd gitara), Stefan „Santos“ Marković (bubanj) i Milutin Kažić (bas gitara)



BADHEAD

BadHead je hard rok/ alternativni bluz bend osnovan 2012. u Beogradu, čiji su članovi muzičari sa dugim iskustvom na srpskoj muzičkoj sceni (Dža ili bu, Sensitive Noise, Guardians, Woodpeckers itd). Bend redovno nastupa po klubovima i festivalima širom Srbije i regiona, pobednik je nekoliko demo festivala, a prvi put se medijski probio sa video spotom za pesmu „Shout!“, koji je emitovan na MTV Adria i nalazio se na mnogim top listama, npr. emisije Gruvanje na RTV Vojvodini.
BadHead je objavio album prvenac „Shaker“ za Mascom Records krajem maja 2018. godine, koji ima ukupno 13 numera. Stilski, BadHead izvodi hevi bluz, sa uplivom drugih sličnih derivata (fank, grundge, stoner, itd), a tekstovi su na engleskom.
Postava: Igor Maltarić (vokal i gitara), Vladan Vasiljević (solo gitara), Vladimir Markoš (bas) i Dejan Đurić (bubanj).



Нема коментара:

Постави коментар