недеља, 29. јул 2018.

Legendarni pevač Oliver Dragojević izgubio bitku sa teškom bolešću
Legendarni pevač Oliver Dragojević premino je jutros u pet sati u splitskoj bolnici u 71. godini, godinu dana nakon što mu je dijagnostifikovan kancer, javlja hrvatski sajt 24.HR.

 Dragojević je legenda hrvatske muzičke scene, a preminuo je godinu dana nakon što mu je dijagnostifikovan kancer pluća.


Iza sebe je ostavio ožalošćenu suprugu Vesnu, s kojom je bio 44 godine u braku, sina Dina (42) i blizance Damira i Davora (39). Uskoro se očekuje službeno saopštenje o Oliverovoj smrti.

On je saznao da ima karcinom pluća nakon što mu je u avgustu 2017. godine pozlilo na proslavi njegovog prijatelja, muzičara Remija Kazinotija.

Uprkos dijagnozi i hemoterapijama, Oliver je do poslednjeg dana pronalazio vreme za porodicu, prijatelje i muziku. Umor ga nije mogao zaustaviti ni da priprema jedne od svojih posednjih koncerata krajem prošle godine. Sa svojim pratećim bendom Dupini redovno je bio u kontaktu.

"Dane provodim kod kuće gde sviram i pevam. Znate, ujutro ustanem, uzmem gitaru i počnem svirati, i tako po ceo dan. Nije mi teško, gledam na to kao jednu vrstu rekreacije", izjavio je početkom godine.

 Obožavatelji su ga uživo na sceni poslednji put gledali 16. oktobra u splitskom HNK na koncertu 'Vjeruj u ljubav' kojeg je organizovala Županijska liga protiv raka.

Нема коментара:

Постави коментар