субота, 24. март 2018.

Embryo - 03.april - KC Grad




Jedan od najoriginalnijih i najneobičnijih krautrok bendova današnjice, Embryo spaja tradicionalnu etno muziku sa sopstvenim džez space rock stilom. U svojih 30 godina iskustva na sceni i 20 izdatih albuma, bend je proputovao svet svirajući sa stotine različitih muzičara svih žanrova.


3.aprila dolaze u KC Grad i ovom prilikom se prvi put predstavljaju beogradskoj publici

Formirani 1969 u Minhenu u Nemačkoj, Embryo predstavlja jedan od najvažnijih nemačkih džez – rok bendova sedamdesetih, a kritika ih opisuje i kao eklektični krautrok bend. U svojoj dugogodišnjoj karijeri svirali su sa velikim džez pijanistom Mal Waldronom, saksofonistom Charlie Marianom, te imenima kao što su Trilok Gurtu, Fela Kuti i mnogi drugi.

Energija koju proizvode na sceni nije rezultat samo ingeniozne muzičke tehnike, već I činjenice da ova ekipa u svako svoje izvođenje iskreno utiskuje svoja iskustva. Bilo da je reč o njihovoj bus turneji po Indiji, putovanju u Maroko, Nigeriju ili Japan – bend je poput nomada svuda primao uticaje kultura ovih zemalja. Stoga nije ni čudo što kritičari njihov žanrovski razvoj opisuju kao prelaz sa krautrok džeza na “world music” žanr.

O slobodnom i nekonvencionalnom duhu grupe svedoči i činjenica da od 2016, Marja Burchard, ćerka bivšeg frontmena Christiana Burcharda, postaje vodeća članica benda, a kako je i sama odrasla sa bendom, ona sastavu daje novu energiju.

Sa Embryo sve je u fuziji: džez, rok, etno, improvizacije – sve se stapa u čistu muziku i neponovljiv trip, koji se izgleda neće skoro završiti.


"Embryo – to su vam ludo kreativni muzičari koji sviraju neke jako dobre stvari!" (Miles Davis)
"Već 40 godina Embryo pravi najuzbudljiviju fuziju muzike iz celog sveta" (Eurock reviews)
"Ovo je “muzika sveta”" (Thom Jurek)


Koncert je podržan od strane Goethe Instituta u Beogradu.
Cena karte: 300 rsd

Нема коментара:

Постави коментар