понедељак, 19. фебруар 2018.

Eyot - 02.mart - SKC Kragujevac



Eyot dolazi ponovo u Kragujevac i nastupa u Kontakt galeriji SKC-a 2.marta. Bend ove godine slavi 10 godina postojanja tako da obeležavamo jubilej i pratimo ekipu na turneju u Rusiju! Između ostalog, slušamo i najprodavaniji domaći džez album „Innate".

Izvan žanrovskih ograničenja, niški sastav Eyot donosi eklektični zvuk između roka i džeza, panka i ambijentalne muzike, impresionizma i romantizma, uvezujući različite stilove u jake i kompaktne kompozicije. Sastav je održao preko 100 koncerata u više od 20 zemalja širom sveta: sjajno prihvaćeni od publike i muzičke kritike, stekli su reputaciju jednog od najzanimljivijih evropskih instrumentalnih bendova u poslednjoj deceniji. Njihovi nastupi ispunjeni su energijom i emocijama koje slušaoca vode duboko u njihov unutrašnji svet.




Eyot je pobednik takmičenja Umbria Jazz Balkanic Windows 2009. godine, kao i MIDEM OFF Showcase, 2012. godine (Kan, Francuska). Učestvovali su na brojnim značajnim manifestacijama širom sveta, među kojima su Cully Jazz Festival (Švajcarska), Garana Jazz Festival (Rumunija), Dubai Jazz Festival (Ujedinjeni Arapski Emirati), Beogradski Jazz Festival (Srbija), Nisville Jazz Festival (Srbija), DOK.fest Munchen (Nemačka), Hong Kong International Jazz Festival (Hong Kong), Vicenza Jazz (Italija), Jarasum International Jazz Festival (Južna Koreja) i Preveza Jazz Festival (Grčka), kao i nastupali u klubovima u Londonu, Parizu, Berlinu, Moskvi, Šangaju...

Dosad su objavili četiri albuma: „Horizon“ (Ninety and Nine Records/Constantinus, 2010), „Drifters“ (Neuklang, 2013), „Similarity“ (Ninety and Nine Records, 2014), kao i prošlogodišnji album Innate, za inostrano (Ninety and Nine Records) i srpsko tržište (Metropolis Jazz). Muziku i aranžmane za album „Innate“ potpisuju Dejan Ilijić i Eyot. Album je snimio Stiv Albini u čikaškom studiju Electrical Audio. Sadrži sedam kompozicija koje spajaju džez, rok, ambijentalnu i klasičnu muziku, oslanjajući se na folklor Balkana i istočne Evrope. Većina njih je neparnog ritma, te slušalac može da čuje tradicionalne lestvice i harmonije kroz čitavo ostvarenje. Zapravo, ovo je savršena mešavina starog i novog, Istoka i Zapada, po čemu je Eyot između ostalog postao prepoznatljiv od trenutka stupanja na scenu 2008. godine.
Cena karte je 400 dinara.

Dejan Ilijić – klavir
Slađan Milenović – gitara
Marko Stojiljković – bas
Miloš Vojvodić – bubnjevi

Нема коментара:

Постави коментар