понедељак, 19. фебруар 2018.

"Čuperak" i DLM otkrivaju mališanima rokenrol



Dečiji hor "Čuperak" i Zoran Živković i Lazar Ilić iz benda "Deca loših muzičara" (DLM) počeli su zajednički rad u studiju na novoj verziji pesme "Dobar dan".

"Veoma mi se dopada projekat 'Deca pevaju rokenrol' zato što pravi neki izbor za decu koja rastu, da mogu u tim ranim godinama da otkriju šta im se u stvari dopada i da je ovo isto jedna od mogućnosti, a ne samo ono što postoji na TV-u i na estradi", kaže Zoran Živković Žika, basista benda "Deca loših muzičara" i jedan od autora pesme "Dobar dan".

Pesma "Dobar dan", koja će biti završena u naredne dve nedelje, treća je u nizu numera koje će naći na izdanju "Deca pevaju rokenrol", gde će poznate rokenrol pesme obrađivati dečiji hor u saradnji sa njihovim autorima.



Prethodno su snimljene pesme "Neukusu treba reći NE" sa Dušanom Kojićem Kojom (Disciplin A Kitsćme) i "Wartburg Limuzina", koju je Vladimir Radusinović Radule iz benda "Atheist Rap" sa "Čuperkom" snimio krajem prošle godine.

Tokom projekta "Deca pevaju rokenrol", deca iz hora "Čuperak" će kroz rad u radionicama sa eminentnim rok autorima učestvovati u kreiranju novog muzičkog dela, a snimanje numere u studiju, kao i izvođenje uživo, biće, smatraju inicijatori projekta, zanimljivo i dragoceno iskustvo za njih, koje će uticati na proširivanje i razvoj njihovog muzičkog obrazovanja. 

Нема коментара:

Постави коментар