понедељак, 26. фебруар 2018.

Alkonost, Tamerlan, Ognjena Kočija - 13.april - Klub Fest




Marena fanzin ponosno predstavlja :  U sklopu svoje evropske turneje, jedan od najznačajnijih ruskih folk metal bendova Alkonost odrzaće po prvi put koncert u  Srbiji, 13.aprila , u Klubu Fest

Kao podrška nastupiće domaće snage, bendovi Tamerlan i Ognjena kočija.

Bendu Tamerlan ovo će biti oproštajni koncert u Beogradu, zbog preseljenja Timura, glavnog čoveka koji stoji iza ovog sastava. S druge strane, sastavu Ognjena kočija će ovo biti prvi nastup u Beogradu, pa je ovo idealna prilika da premijerno čujete kako zvuče novosadski pagan metalci.

Alkonost je osnovan i uz Arkonu i Grai, predstavlja jedan od najpoznatijih ruskih folk metal bendova. Tokom 20 godina postojanja postava se više puta menjala, da bi se konačno stabilizovala . U svojoj diskografiji beleži 10 studijskih albuma, a poslednji, pod nazivom “Песни белой лилии”, objavljen je .




Tamerlan je death folk projekat Timura Iskandarova. Projekat je nastao 2006. godine i iza sebe ima 4 albuma i nekoliko EP-ja. Od samog pocetka projekta Timur istrzuje misticne, minimalisticke i okultne sfere akusticnog zvuka, obracajuci paznju na ambijentalnu jezu i mracnu energiju. Tamerlan projekat je menjao puno lokacija, tako se tokom godina setao po Rusiji, Uzbekistanu, Turskoj i Srbiji. Uskoro planira rad na potpuno novom albuma a ovo je nazalost jedan od oprostajnih koncerata Tamerlana sa srpskom publikom jer Timur planira odlazak u inostranstvo na duzi vremenski period.




Ideja Ognjene Kočije nastaje krajem 2009. godine sa ciljem da se kroz metal muziku ljudima približi Slovenska mitologija. Naredne godine formira se bend koja su činila tri člana ( Radomir Radujkov, David Divijakov i Miloš Kostić) i kreću da rade na pesmama koje su do tada bile zapisane. Nakon kompletiranja postave bend beleži nekoliko nastupa uglavnom u Novom Sadu i ubrzo sledi pauza u radu. Krajem 2016 godine, Ognjena Kočija se budi iz dubokog sna sa novom postavom, novim zvukom i novom energijom ali sa istim ciljem. Nastaje pesma ,,Božanski Boj’’ a ubrzo nakon nje i ,,Stribog”.Ognjena Kočija radi na novom materijalu i sprema se da konačno snimi prvi album.




Pretprodaja karata počeće u drugoj polovini februara i karte će moći da se nabave u klubu Fest ili da se rezervišu na mejl marenafanzine@gmail.com

Cena karte je 600 dinara u pretprodaji, na dan koncerta 900 dinara.

Нема коментара:

Постави коментар