среда, 17. јануар 2018.

Džon Barton: Kako organizovati uspešan koncert?




Džonatan Barton, inženjer zvuka benda "The Prodigy", održaće trodnevnu radionicu u Beogradu od 23. do 25. januara od 9 do 17h.

Kako saopštavaju organizatori, svi učesnici imaće priliku da iz prve ruke dobiju uvid u kompletan proces u realizaciji jednog koncerta, od priprema za koncert, uključujući tonsku probu, preko problema koji se dešavaju na lokacijama, bilo da su u pitanju koncertne hale ili festivali, kao i koja je uloga live audio inženjera danas u koncertnoj produkciji i biznisu. Brojne su teme: pravilan izbor mikrofona i opreme, očekivani problemi na terenu, razumevanje potreba umetnika i izvođača, rajder liste, kako komunicirati sa promoterima i koncertnim dvoranama, izbor sistema ozvučenja, najčešći tehnički problem itd.

Kapacitet radionice je ograničen na 20 polaznika. Cena je 250 evra, a prijave se vrše na ovom sajtu.

Barton je već 13 godina FOH inženjer benda The Prodigy. “Invaders Must Die” turneja trajala je pet godina u 30 zemalja sveta. Snimak koncerta iz Milton Keynes Bowl, čiji je on inženjer zvuka bio, dobio je UK Music Video nagradu. U svojoj karijeri sa bendom je radio sve, od malih klupskih koncerata do festivala od 500.000 ljudi.

Spisak klijenata sa kojima je sarađivao je impresivan, evo nekih: Radiohead, Suede, Bjork, The Cranberries, Pulp, Cocteau Twins, Bat For Lashes, Džejms Morison, Big Audio Dynamite, DJ Fresh, Booka Shade, Zdravko Čolić, Brajan Feri, Lulu, Blue!, Ride, Echobelly, Boo Radleys, Sleeper, Teenage Fanclub, Sneaker Pimps, Lisa Stensfild, Lighthouse Family, Morcheeba, Elastica, Stereo MC’s, Dandy Warhols, Katrina and The Waves i mnogi drugi.

Stalni je saradnik "Sound on Sound" magazina.


Blic.rs

Нема коментара:

Постави коментар