уторак, 5. децембар 2017.

Besne Gliste i JAL u Elektropioniru 09.decembra



Beogradske Besne Gliste i novosadski JAL , održaće zajednički koncert u Elektropioniru, 09.decembra

Besne Gliste su sedmočlani sastav iz Beograda nastao u februaru 2010. godine zahvaljujući slučajnim poznanstvima i čudnim spletom okolnosti.
Što se muzičkog žanra tiče, Besne Gliste kao bazu imaju rege-rep, ali takodje dolaze do izražaja ska, rok, dab i HC deonice što ovajsa stav čini upečatljivim i prepoznatljivim. Kada su tekstovi pesama u pitanju oni sa jedne strane govore o globalnim I socijalnim temama a sa druge strane o ličnim temama pojedinca.
U Novembru 2015.godine Besne Gliste objavljuju svoj prvi album pod nazivom „Zugzwang“ za izdavačku kuću Lampshade Media. Usledilo je isnimanje spotova, u februaru 2016.izasao je video zapesmu “Pobednik” koja predstavlja prvi singl sa albuma. U martu 2017.objavljen je i drugi, ovaj put animirani spot za kratku ali izuzetno energičnu pesmu pod nazivom  “Propaganada”.
Drugi album benda je već uveliko u pripremi i biće objavlljen vrlo uskoro.



Bend JAL, nastaje 2009. godine u Novom Sadu, Srbija. Kao inicijator ideje, pevač, tekstopisac i kompozitor većine pesama postavlja se Vedran Ferizović, dok bend potpisuje sve aranžmane. JAL okuplja muzičare različitih izvođačkih stilova i afiniteta, te se s toga njihova muzika ne može ukrotiti nekim od poznatih nam pravaca rokenrola. Ipak najveći deo stvaralaštva oslanja se na ska/rege forme i ritmove. Muzički stilovi koji u međusobnom kontaktu proširuju mogućnosti alternativne muzike dvadesetprvog veka, jesu još i rok, bluz, folk, džez, pank...
Zvučnu sliku ovog benda čine: bubanj, bas, električna gitara, klavijature, akustična gitara i duvačka sekcija koja je promenljiva u skladu sa potrebama pesme ili albuma. Tekstovi se bave socijalnim, ljubavnim, urbano-filozofskim temama koristeći se ironijom, poezijom, rimom, poređenjem, šalom, a najviše igrom reči, što je i jedna od osnovnih odlika ovog sastava, počevši od samog imena. JAL je bend koji podržava višeslojnost rokenrola i tako ide u korak sa vremenom, ali ipak, njihova vera i ideali jesu velikim delom u prošlim vremenima.
Diskografija: „Poslednji Samuraji“, „Sto godina sam ođe“, „Pali Ideali“, „S njemačkim u svijet“, “Sve u moje vreme”, “U pravcu kazaljke na zidu”, “Eventualizam”.



Cena karte 300 rsd

Нема коментара:

Постави коментар