уторак, 1. август 2017.

Osamnaest dana klavirskih koncerata u Vranju





Festival klavira "Piano Summer 2017" počeće večeras , 01. avgusta, u Vranju nastupom Trija Natalije Gutman koji će u Domu Vojske izvesti Fantastične komade Roberta Šumana, Sonatu za klavir i violinu Johanesa Bramsa, Elegični trio u g-molu Sergeja Rahmaninova i Trio u e-molu Dmitrija Šostakoviča.

Publika će moći da tokom 18 dana festivala čuje nastupe pijanistkinja Gulsin Onaj, pijaniste Mihaela Leslija, pijanistkinje Biljane Gorunović i violiniste Miroslava Pavlovića, pijanistkinje Nine Gerebič, pijanista Cezara Juvona i Nikosa Stablasa, pijaniste Klausa Šildea i violinistkinje Gertrude Šilde, pijanistkinja Jun suk Tekin, Satoko Mimure i pijaniste Dimitrija Romanova.

Na festivalu će dominirati Betovenove, Šumanove, Šopenove, Čajkovskove i Šostakovičeve kompozicije.

Osmi dan festivala biće posvećen ruskim romansama, deveti španskoj muzici, a u okviru Piano maratona će 12. dana biti održano italijansko veče.

Desetog avgusta, u delu portret kompozitora biće predstavljena dela domaćeg kompozitora Ivana Jevtića.

Niški sastav Solisti di sud, koji čine pijanista Petar Mladenović, violinista Jovan Bogosavljević, na harmonici Bojan Mladenović, na kontrabasu Vladan Karadžov i Bojan Videnović koji svira kahon i trombon, nastupaće 11. avgusta u Domu Vojske u Vranju.

Piano maraton biće održan 12. avgusta od 11h na gradskom šetalištu, a publika će moći da čuje koncert učenika muzičke škole i koncert za decu na kojem će Jana Begin i Marija Dinov Vasić izvesti Ravelovu kompoziciju "Moja majka guska", zatim će nastupati pijanisti Jovanka Aranđelović i Marija Gluvakov Medenica. U okviru maratona biće održani i koncerti Iva Kon Gospel Benda i Retro TV bend Vranje.

Zatvaranje festivala biće održano 18. avgusta. Ulaz je besplatan.



Beta

Нема коментара:

Постави коментар