субота, 24. јун 2017.

“Art to go jazzy” i ove godine na Nišvilu





Udruženje umetnika ARTEF raspisalo je konkurs za sve umetnike do 36 godina, koji se bave skulpturom, grafikom ili crtežom, za ovogodišnju “Art to go jazzy” umetničku kolonizaciju niške Tvrđave. Konkurs je otvoren do 20. jula, a izabrani umetnici će tokom “Nišvila” učestvovati na mini-likovnoj koloniji.

Organizatori posebno pozivaju umetnike iz inostranstva, jer kako kažu, žele da ove godine predstave “ideju multikulturalnosti, multiuniverzalnosti i multipovezanosti različitih izraza i formi na jednom mestu”.

Svi zainteresovani bi trebalo da dostave kratku biografiju sa tri rada iz oblasti crteža, skulpture ili slike, sa informacijama o nazivu, dimenzijama i tehnici u PDF formatu, na e-mail adresu: arttogojazzy@gmail.com. Nepotpune prijave neće biti razmatrane, kao i one koje pristignu posle isteka konkursa.

Motiv za pokretanje ovog projekta je pre svega angažovanje mladih, školovanih umetnika, stvaranje prostora za njihovu promociju i aktuelizaciju umetnosti kao i predstavljanje umetnosti van galerijskog prostora. Saradnja umetnika okupljenih na jednom mestu rezultirala je i rezultiraće razmenom iskustava, otvorenim raspravama o umetnosti i kulturi danas, o ambijentu i konzumentima kulture, te i o nužnoj potrebi za implementiranje vrhunske umetnosti i kulture u sve pore našeg društva - poručuju iz Udruženja.

I ove godine mesto održavanja kolonije biće izgoreli ateljei u Tvrđavi, a time se, kako kažu, nastavlja borba za njihovu obnovu, “jer od 2003. godine stoje kao ruglo i ružan podsetnik o stavu i načinu na koji se nadležne institucije ophode prema umetnicima”.

Ovu koloniju zajednički realizuju Udruženje umetnika ARTEF i "Nišvil".


Juzne vesti

Нема коментара:

Постави коментар