среда, 21. децембар 2016.

MRAVI I LOGOPEDI NA VRANJKOVIĆEVIM KONCERTIMA U BEOGRADU
Muzičar Nikola Vranjković imaće specijalne goste na svojim tradicionalnim prednovogodišnjim koncertima u Beogradu – pored njega u Velikoj dvorani Doma omladine sviraće ponovo okupljeni bendovi „Ništa ali logopedi“ 28. decembra, i „Mravi“ 29. decembra.

„Veoma sam zadovoljan izborom gostiju. Ekskluzivni su i ljudi će uživati“, kaže Vranjković, koji će u DOB-u na tročasovnim koncertima, iz dva dela i uz sedenje za publiku, svirati pesme sa predstojećeg novog albuma, kao i sa svojih ranijih izdanja Za ovde ili za poneti (2001) i Bremeplov (2014), uz odabrane stvari svoje bivše grupe „Blok aut“
Elektični šabački alternativci Ništa ali logopedi prestali su s nastupima posle dva zapažena albuma Ad hok klića (1994) i Vaspostavljanje (1998), ali su se posle 18 godina nedavno ponovo okupili svirkom u matičnom gradu.

„Odmah posle te svirke ‘Logopedi’ su se dogovorili da nastave da sviraju, pa sam ih pozvao da budu gosti. Snimao sam im drugi album i to je meni veoma drag bend. Možda jedan od najznačajnijih alternativnih bendova tog vremena. Sviraju bolje nego ikada pre“, kaže Vranjković.

Beogradski „Mravi“ pročuli su se obećavajućim debi albumom Na travi (1998), ali je usledio raspad benda i dugo se čekalo na singlove Mlad čovek (2011) i Okovani (2012).

„Mravi su bend meni veoma drag i bitan za našu scenu. Imali su jako dobar singl ‘Mlad čovek’ pre par godina pa su stali. Sad nastavljaju dalje, snimaju novi album…“, objašnjava Vranjković.

A iz benda „Ništa ali logopedi“ poručili su: „Informacija da se legendarna ‘Aba’ ponovo okuplja primorala je i ‘Logopede’ da preispitaju odluku da više nikada ne zasviraju. Nakon relativno uspešnog angažmana na jednoj privatnoj rođendanskoj zabavi, na nagovor starog prijatelja benda, Nikole Vranjkovića, obreće se posle 18 godina i pred beogradskom publikom“.
Ulaznica za koncerte Nikole Vranjkovića košta 900 dinara na blagajni Doma omladine, odnosno preko mreže „Eventim“. Na dan koncerta biće 1.200 dinara.longplay.rs

Нема коментара:

Постави коментар