четвртак, 27. октобар 2016.

Stara priča na novoj adresi-Otvaranje kulturnog centra UMMUS



U subotu 19-og novembra sa početkom u 21h kulturni centar UMMUS počinje ponovo sa radom. Reč je o samoinicijativnom projektu koji će u narednom periodu funkcionisati na novoj lokaciji. Pored mnogo uspešno realizovanih kulturno-umetničkih i edukativnih akcija, UMMUS sa pravom stiče epitet kulturnog centra, te se preimenuje u KC UMMUS (Kulturni centar za umetničko i moralno usavršavanje). Kao i do sada, cilj je pružiti mladima da se kreativno uzdižu; kulturno afirmišu; okupljanje umetnika i ljubitelja umetnosti; edukacija dece i omladine; popularisanje muzičkih i umetničkih vrednosti, borba protiv kiča i šunda koji su na granici vrednosne i moralne neprihvatljivosti i koji najčešće podvlađuju nerazvijenom ukusu.
Novi objekat nalazi se u samom centru grada u ulici Cara Lazara br. 3 (pored Glavne ulice). Prostorije u kojima je smešten KC UMMUS sastoji se iz sledeća tri nivoa:

1. GALERIJA pruža profesionalan sistem postavke slika uz sve potrebne tehničke uslove. Svaki umetnik imaće priliku da realizuje profesionalnu izložbu i prikaže svoja dela pred širokim auditorijumom. Galerija za posetioce biće otvorena tokom celog dana, a prostor će služiti i za predavanja, tribine, seminare.

2. PROSTORIJA ZA EDUKACIJU biće mesto namenjeno za decu koja, kroz kreativne likovne i muzičke radionice, žele da upoznaju umetnost od malih nogu. U okviru ove oblasti otvorene su dve škole: Škola crtanja namenjena za uzrast od 7 do 14 godina (CELUS-Centar za likovno usavršavanje) i Škola gitare namenjena za sve ciljne grupe (FAFINA škola). Časovi se odvijaju dva puta nedeljno, a upis u škole je stalno otvoren.

3. KAFE KLUB nudi profesionalnu binsku i tehničku opremu za svirke i koncerte. Tokom nedelje ljubitelji našeg centra slušaće i gledaće izvođenje neafirmisanih i afirmisanih bendova i muzičara iz Kragujevca, Srbije i inostranstva. Pružamo priliku kvalitetnim, prvenstveno autorskim, pa „tribute“ i „cover“ bendovima da prikažu svoju muziku pred velikim brojem ljudi. U okviru kluba, organizovaćemo i razne tematske večeri: projekcije filmova, berze ploča, „džem sešne“ (za muzičare), književne večeri, tribine, druženja. Lokal je komercijalnog tipa i radiće svakodnevno za posetioce.

Za otvaranje KC UMMUS spremljen je program:

21:00h - Kratko predstavljanje projekta i programa
(idejni tvorci, osnivači i realizotori projekta)

21:15h - OTVARANJE IZLOŽBE
Svojim autorskim delima predstaviće se umetnica iz Novog Pazara Andrijana Bugarić. Rođena je 12. 04. 1989. godine. U periodu od 2008. do 2011. pohađa Srednju Umetničku školu u Kraljevu. Godine 2011. završava osnovne akademske studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Gordana Nikolića. Na istom smeru, dve godine kasnije, završava master studije. Iza sebe broji nekoliko zapaženih samostalnih i kolektivnih izložbi širom Srbije i inostranstva (Kraljevo, Kragujevac, Beograd, Petrovac na Mlavi, Niš, Kanada, Minhen). Ovo će biti njeno drugo izlaganje u Kragujevcu. Poslednju izložbu otvorila je 2014. godine u galeriji “Mostovi Balkana”.

22:00h - SVIRKA SASTAVA „KEPA & FREE SPIRITS“
Slušaćete obrade pesama jedne od najuticajnijih i najvećih grupa sa prostora Balkana, grupe SMAK, a izvodiće ih kultni jugoslovenski muzički umetnik, bubnjar grupe SMAK, Slobodan „Kepa“ Stojanović zajedno sa vrhunskim izvođačima i članovima „Free Spirits“: Ana Popović-vokal, Mihael „Fafa“ Stojanović-gitara i Jovan Jovanović-bas gitara. 

Нема коментара:

Постави коментар