понедељак, 24. октобар 2016.

Lik sa omota albuma oživeo u novom spotu Disciplin A KitschmeKultni beogradski sastav Disciplin A Kitschme ima novi video spot za pjesmu “Spas je фоnk!”, još jedan od hitova sa njihovog aktuelnog albuma “Opet” (Mascom, 2015).


"S obzirom na naš stav da su video spotovi nužno zlo za jednu rok grupu, smatram da je vizuelno prisustvo članova grupe sa instrumentima u svakom spotu neophodno i mora biti dominatno" - kaže Koja, lider Disciplin A Kitschme.

U novom spotu “Spas je фonk! (I deo)” osim grupe, pojavljuje se i dens – mutant, osoba koja je evidentno drugačija od okoline, ali koja voli da zaigra uz fank muziku.

"To je pre svega strip lik, koji se kroz decenije često pojavljivao po omotima i spotovima "Discipline", a u spotu ga je oživeo mladi ruski glumac, plesač i koreograf Leonid Buldakov. Zahvaljujemo se Leonidu, Kulturnom Centru Baraka, s kojima smo već sarađivali na poslednja dva spota, Radionici Lutkac, koji su napravili masku dens mutanta, Vukić splavu na Adi međici, baru Idiot, kao i Muzeju Kinoteke, gde smo dobili i ekskluzivnu mogućnost snimanja , takozvane Carske panorame, mašine za gledanje trodimenzionalnih fotografija iz 1880. godine, jedne od par opstalih u svetu" - navodi Koja.

Režija & montaža: Crni Zub
Video produkcija: Kulturni Centar Baraka
Dance mutant: Leonid Buldakov
Maska: Radionica Lutkac
Posmatrači Carske panorame: DAK + Marija Vukić, Nevena Saletović
Video korekcija: Vladan Điri Vasiljević
Lokacija: Muzej kinoteke (Uzun Mirkova), Mile Vukić splav @ Sava, Ada Međica, Dragstor u Nušićevoj, Bar Idiott, Tašmajdanski park
Izvor Blic.rs

Нема коментара:

Постави коментар