субота, 10. септембар 2016.

Karolina Grujić, pobednik konkursa za mlade kompozitore na takmičenju koji je raspisala “British international school Ljubljana”



Karolina Grujić, rođena 2005., mlada pevačica i klaviristkinja, koja poslednje dve godine živi u Ljubljani, poreklom iz Srbije, iz Zrenjanina.

Pohađa osnovnu školu “Toneta Čufarja” u Ljubljani, gde osim redovnih aktivnosti peva u školskom horu.

Pored škole ide na “Konservatorij za glasbo in balet” Ljubljana, gde je u 5. razredu, klavir, u klasi prof. Suzane Zorko.

U Konservatoriju peva i u “Mladinskom pevskom Zboru”, koji vodi prof. Marta Sojar Voglar.

U Britanskoj međunarodnoj školi u Ljubljani, pohađa časove muziciranja u bendu, u kome je prošle godine svirala klavijature, a ove godine je pevačica. Bend vodi prof. Urban Grabenšek.

Ozbiljnije bavljenje muzikom počinje prošle godine, kada se prijavila na konkurs za mlade kompozitore, koji je raspisala “British international school Ljubljana”, konkurs se zove “CompComp”, a Karolina se prijavila sa pesmom “Čaroben dan”, za koju je napisala tekst, i komponovala muziku - napisala je melodiju i osnovne akorde, a aranžman i produkciju demo snimka je uradio njen otac, takođe muzičar.





Zanimljivo je da je za konkurs angažovan veoma kvalitetan žiri, koji su izmeđug ostalih činili Neisha, poznata slovenačka pevačica, Chris Eckman, vokal i gitarista američke grupe “The Walkabouts”, Anton Malmberg Hard af Segerstad, kompozitor prošlogodišnje pobedničke pesme na Eurosongu “Heroes”, za Švedsku, Tinkara Kovač, pevačica i flautistkinja, koja je 2014. zastupala Sloveniju na Eurosongu i Tomaž O’Rous, klavijaturista grupe “Siddartha”.

Na koncertu proglašenja pobednika, izvela je svoju pesmu uživo, sa bendom, u kojem su osim njenog oca, svirali Tinkara Kovač i mladi 12-godišnji bubnjar Timo Kosi.

Obzirom da je jedna od nagrada bila snimanje u profesionalnom studiju, pozvala je Tinkaru i Tima da snime uživo svoje deonice, oni su pristali, potom je za pesmu snimljen spot, čija je premijera bila 9. septembra 2016. na nacionalnoj televiziji.

Od važnijih projekata, Karolina je učestvovala početkom 2016. u projektu KGBL (konservatorija) “Barvno na črno belem”, gde je nastupila kao mlada pijanistkinja sa sopstvenim klavirskim komadom “Mavrica” (duga), koju je izvela u prepunoj velikoj sali Konservatorija, tako da se Karolina bavi i “ozbiljnom” muzikom.

Pored toga, imala je više nastupa širom Slovenije sa “Mladinskim pevskim zborom” (horom) konservatorija, između ostalog, na velikom horskom spektaklu u “Cankarjevom domu” u Ljubljani.

Što se planova tiče, trenutno su završena još četiri demo snimka sa novim pesmama i do kraja godine se planira snimanje materijala za prvi album u profesionalnom studiju, trenutno su u toku pregovori sa tonskim studijom radija RTV Slovenije u Mariboru.

U međuvremenu će biti spreman i bend, u kome će svirati njen otac, basista Renato Trajbar,Timo Kosi bubnjar, a pozvaćemo još jednog 12 godišnjeg gitaristu.

Нема коментара:

Постави коментар