понедељак, 12. септембар 2016.

Brut + dno - "SPUNK" - 24.septembar



BRUT je noise rokenrol bend osnovan 2010. u Zagrebu. Nikša iz Osijeka je s Ivanom iz Tounja i Izvorom iz Zagreba zvao Šulu iz Martićeve, odmah ulica do, da dođe. Ubrzo je kod Marka Mrakovčića snimljen i prvi EP s pet pesama, a od kojih je pesma "Jutro" pogotovo dirnula (i još uvijek dira) srca.

Nakon uspešne konsolidacije, bend je odlučio uzeti kreativni hijatus kako bi istražio još neistražene  vlastite, a i tuđe, kreativnosti. Nakon ponovnog okupljanja, odlučeno je da jebeš bend koji Bosanca nema pa je u formaciju pristupio Almir iz Cresa. On je udahnuo novu svežinu i mladost duha potrebnu za novi EP - novih 5 pesama. Brut se ponaša po načelu "sviraj uživo, pizd* vam materi*a" pa gde i kad je moguće koncertima gradi odnose s publikom.

Ovo će biti Brutov poslednji nastup i tim povodom spremaju se i neka iznenađenja! Više o svemu do samog koncerta.



DNO. postoji od početka 2015. godine. Nakon razlaza grupe CHERKEZI UNITED, Daba i Nino željeli su nastaviti s radom, ali u nekom novom smeru. Igrom slučaja, pridružio im se Oleg, bivši basist grupe No Comment iz Splita. Svatko od njih donio je djelić iskustva stečenog u prethodnim bendovima (već spomenuti Cherkezi United i No Comment, ali i Babies, Garage Monsters, Dioniz, Vegetable Soup i brojni drugi) i sad rade na uklapanju svih tih iskustava u svoj novi zvuk. Recimo da je reč o bučnom i intenzivnom, ali i donekle melodičnom alternativnom rocku.


Start: 22 h
Ulaz je BESPLATAN!

Нема коментара:

Постави коментар