четвртак, 23. јун 2016.

Bokal oseća stvarnost - jedini južnjaci na banjalučkom Demofestu



Jedini bend sa juga Srbije, koji je uz 34 grupe iz zemalja bivše Jugoslavije u konkurenciji od 467 prijavljenih izborio učešće na Demofestu u Banjaluci jeste Bokal oseća stvarnost iz Niša, spreman da žiriju od 21. do 23. jula predstavi "bizarne pesmice" i "starogradski grandž".

Miodrag Branković, frontmen benda za koji se čulo još 2008. kada je internetom lansiran "Vrežinski bazen", kaže da zbog toga što je "Bokal" jedini predstavnik južne Srbije na festivalu u Banjaluci oseća veliku čast, ali nimalo odgovornosti.

"Pre svega, idemo da predstavimo sebe i naše bizarne pesmice i uopšte se ne opterećujemo. Mislim da za još jedan bend, koji je ušao u konkurenciju, može da se kaže da je poluniški, "Deca u prahu" im je ime. Čini mi se da je pevač i gitarista iz Niša, ali nisam siguran. Uglavnom, pored nas nemaju šta da traže. Toliko o tome" - kaže Miodrag.

Ovaj niški bend se za učešće na Demofestu prijavljivao i prošle godine kada su žiriju poslali "Vrežinski bazen" i "Zvonka Bogdana", ali tada nisu bili pozvani da nastupe.

Takmičenje su im ove godine obezbedile dve pesme sa albuma "Gde si video dedu od dva metra" - "Mačka" i "Hipsterka".





O pobedniku festivala odlučivaće muzičar i kompozitor Vasil Hadžimanov,  muzičar, reditelj, scenarista i glumac Nikola Kolja Pejaković,  muzičar Mladen Badovinac, muzičar i glumac Dejan Ćirjaković, producent Bane Antović, izvršni direktor za marketing i prodaju kompanije m:tel Đorđe Mišić i direktor Demofesta Brankica Janković.

Iz Srbije će se još takmičiti i novosadski bendovi 3 kapljice, SNB i Mutant Urban Dance Ansambl, beogradske grupe Random, Sanchi, Quarterbuzz i Juče je danas, bend Biljke iz Bele Crkve, Fish Vibe iz Apatina, Huti Ota Tre iz Zaječara i Nova filosofija nihilizma iz Aranđelovca.
Kako kažu organizatori "Demofest"-a, najbolji bend biće nagrađen profesionalnim snimanjem i produkcijom albuma u iznosu od 5.000 evra, vicešampion će osvojiti binsku opremu u vrednosti od 2.000 evra, dok će trećeplasirani sastav za binsku opremu dobiti 1.000 evra.

I ove godine je najboljem basisti festivala namenjena nagrada "plavi bas"

U revijalnom delu na festivalu u Tvrđavi "Kastel" nastupiće Mando Diao, The Sisters Of Mercy i Dub Pistols, kao i poznate regionalne grupe među kojima su Bombaj štampa, Kolja i Grobovlasnici, Hladno pivo i ZAA.

Нема коментара:

Постави коментар