среда, 27. април 2016.

Bombaj štampa novi headliner Demofesta u Banjaluci


Poznati pop rock bend Bombaj štampa novi je revijalni izvođač devetog Demofesta, koji će biti održan u Banjaluci od 21. do 23. jula.

Predvođeni slavnim Brankom Đurićem Đurom, sarajevski muzičari tako će se pridružiti kolegama iz Hladnog piva, za koje je već ranije najavljeno da će zasvirati na banjalučkoj tvrđavi Kastel. Takođe, pored ovih bendova, na Demofestu će nastupiti i prošlogodišnji pobjednici – Nord, Rezerve i S.K.A.


Bombaj štampa je osnovana 1982. godine u Sarajevu, a grupa je jedna od najpoznatijih predstavnica pokreta Novi primitivizam. Ipak, djelovanje benda uveliko su ograničavale Đurine glumačke obaveze, te je njihov prvi album pod nazivom “Bombaj štampa” izašao tek 1987. godine. Bombaj štampa ima još dva studijska izdanja, i to “Ja mnogo bolje letim sam” i “Neka DJ odmah dole CJ”, a iz njihovog dosadašnjeg opusa izdvajaju se hitovi “Mrak i ja”,”Često poželim da sve zaboravim”, “Mali Motorin”, “Bolje letim sam” i druge numere.

Podsjetimo, nedavno je okončan i konkurs za takmičarski program Demofesta, na koji se prijavilo 467 bendova sa ex-Yu prostora, a prijave za najveći festival demo bendova u regiji stizale su i iz Slovačke, Bugarske, Italije i Austrije.

Нема коментара:

Постави коментар