петак, 22. јул 2016.

RAMBO AMADEUS NA SUDU DOBIO BITKU ZA AUTORSKA PRAVA



Privredni sud u Beogradu je doneo presudu prema kojoj je izdavačka kuća Film Danas, nekadašnja Komuna, kršila autorska prava Antonija Pušiča (poznatijeg kao Rambo Amadeus) tako što je na svoj Youtube kanal neovlašćeno postavljala njegove pesme.

U obrazloženju presude se navodi kako od Antonija Pušića nisu dobili saglasnost da pesme postave na internet. Naime, ranijim, isključivo usmenim, dogovorima koje je tadašnja Komuna, kao diskograf, imala sa Rambom, ta oblast nije pokrivena budući da Youtube tada nije postojao pa saglasnost za taj vid korišćenja autorskih dela niti nije mogla biti data.

"Autorska prava su imovina kao i svaka druga. Drago mi je da je zakon u toj oblasti napokon postao jasan i nedvosmislen, i da napokon štiti autora i njegovo delo" – izjavio je Rambo Amadeus povodom ove presude.

Tin Drum Music, muzički izdavač i zastupnik autora u Srbiji i regionu, pre skoro dve pune godine pokrenuo je parnicu radi neovlašćenog korišćenja dela autora Antonija Pušića (Rambo Amadeus) na internet stranici Youtube.

Нема коментара:

Постави коментар