петак, 22. јул 2016.

One man bend "Ice Cream Man" - premijera "Devil’s Son"




Za nekoliko dana u prodaji će sa naći album solo bluz izvođača Miće Lukovića (alias Ice Cream Man) gitariste benda Long Noses,a sada je „one man band“  pod nazivom "Souls` Walk" u izdanju Rok Svirki,koji predstavlja muzičko putovanje kroz tradicionalne američke melodije. Na albumu se nalazi devet autorskih pesama i obrada učuvenog tradicionala, „Cocaine Blues“.

Naša scena je prilično siromašna kada se govori o klasičnoj bluz muzici posebno u formaciji one - man benda. Ali ovaj sjajni Ariljac veoma uspešno nastupa u zemljama u okruženju.



"Što se tiče same zastupljenosti scene kod nas, mladih bendova ima (bez obzira na muzički žanr), ali oni opstaju toliko dugo dok ih ne sačeka hvatanje u koštac sa nekim životnim problemima opstanka, a tada na scenu stupa blues. Mislim da je to tako bilo kod mene, prolaziš kroz neku muzičku edukaciju i sazrevanje i onda negde staneš i vidiš da u stvari kao da nema kraja. To i dokazuju bendovi koji su tu još iz perioda stare Juge: "Point Blank", "Raw Hide", "Di Luna Blues Band", "The Gamblers"... Kao i bendovi nastali u bližoj prošlosti: "Texas Flood", "The Petting Blues Band", "Cotton Pickers", moj "Long Noses" .. Što se tiče vrste muzike kojoj ćete posvetiti svoju kreativnost, stvaralaštvo, osećaj, mislim da to i nema neke veze sa odlukom, to jednostavno predstavlja tvoju ličnost. Ono što si postao. One man band je, da kažemo, u najmanju ruku, "čudna" forma benda koja datira jos iz XIX veka. U bluzu se pojavila kao forma tako što su izvodjači teško zarađivali, gaže su bile male kada se podele na više članova benda, pa su dolazili na tu ideju "one man band-a". Ja sam došao na tu ideju jer je jednostavno preteško naći ljude za ozbiljnu saradnju, teško se živi u Srbiji, mislim da je to osnovni problem" - kaže Mića Luković alias Ice Cream Man.

Muzika traži dosta ulaganja, duhovnog i materijalnog pa se inspiracija radja u trenucima kada joj se potpuno prepustite, smatra ovaj bluz muzičar.

"Putem interneta si dobio olakšice u prezentovanju onoga što radiš, ali opet to treba snimiti da ima neku dozu kvaliteta. Za sve to ti je potrebno vreme i novac. Što se tiče mog komponovanja, stvaranja muzike, mislim da je to nešto što jednostavno izlazi iz mene. Jedan period u tom muzičkom sazrevanju provedeš da naučiš što više nekih tehničkih fora, fraza. savladaš muziku kao teoriju. Drugi period je kada pustiš muziku da izlazi iz tebe, i ti je samo prenosis na instrument. Jednostavno živis to. Pored mog muzičkog stvaranja tu su i saradnici Miloš Ristivojevic i Aleksandar Stojšic kojima je pero jača strana" –kaže ovaj bluz muzičar.

Bend je dobio ime po omiljenoj numeri od Toma Vejtsa.


blic.rs

Нема коментара:

Постави коментар