понедељак, 6. јул 2020.

Frik iz kvarta predstavlja gorko slatku himnu Velike Gorice



Velika Gorica je dobila svoju himnu - epsku gorko slatku priču-pesmu koja beskompromisno zarezuje duboko u bolno tkivo današnjeg društva i pojedinca. Iako je reč o konkretnom gradu - mnogi stihovi se itekako odnose i na znatno širi kontekst - pa se može govoriti i o metafori države u malom.




Zvukom najbliže hip hopu poetsko je to putovanje isceđeno iz dugogodišnjeg iskustva življenja u jednoj, kako autor teksta Zlatko Majsec kaže, toplo-toksičnoj sredini.
Put vodi kroz puno mračnih, ali i svetlih predela. Na pesmi se dugo i predano radilo i svi koji su u njeno stvaranje uključeni, s velikim su nestrpljenjem dočekali trenutak da je postave pred vas.


Muziku potpisuje Ivan Vidović - Vida (Retrodukcija), tekst Zlatko Majsec, aranžman Vida, Majsec, Igor Kotal - Pigili i Antonino Šimić. Samo trajanje pesme koje duplo nadmašuje klasične 3 radio friendly minute, kao da je prizivalo i producentsku saradnju - Kung Fu studio (Vida&Pigili) i Greenwood studio - Antonino Šimić.

Na vokalima se Majsecu pridružuju maestralna Rea Matić i Ivan Laić - Django koji je doslovce pakleno dobro izinterpretirao poverene mu stihove.
Za upečatljivi i živopisni video spot koji je uverljivo preneo atmosferu pesme i koji više od 6 minuta vešto drži paznju gledaoca zaslužni su Dora Butković i Borna Obranović. Dori je ovo ujedno i spot-ovski prvenac... 

Нема коментара:

Постави коментар