четвртак, 18. јун 2020.

FUNKY ĐIR - SVETSKI DAN MUZIKE - SKC KRAGUJEVAC




Bend koji čuva sećanje na jednu od najvećih fank i disko legendi sa ovih prostora nastupa na Letnjoj sceni SKC-a povodom Svetskog dana muzike, 21.juna od 22 časa. Ulaz je slobodan, a u slučaju lošeg vremena, koncert se prebacuje u Kontakt galeriju.


Ekstatični sastav naziva Funky Đir, koji svira muziku kralja fanka naših prostora, nastao je pre skoro dve godine. Prvi nastup imali su u Zemunu, nakon čega su svedoci njihovih svirki bili ostatak Beograda, Banja Luka, Sarajevo i Tuzla.
Inspirisani višegodišnjim zapostavljanjem dobre funk muzike, odlučili su se da pruže što potpuniji izraz i doživljaj ljudima koji, kao i oni, cene i poštuju rad ovog velikog splitskog umetnika.
Ideja je da kroz rad i bavljenje funk muzikom, okupe što više pozitivnih ljudi željnih dobre svirke, još bolje energije koju pružaju i na kraju zagarantovano dobrog provoda.
Sastav:
Bubnjevi- Filip Tančić
Bas gitara- Robert Fišer
Gitara/prateći vokal- Nemanja Teofanović
Klavijatura- Dušan Sarić
Truba- Nikola Cvetković
Saksofon- Aca Pejčić
Vokal- Nikola Kerkez



Festival muzike (Fête de la musique) obeležava se 21. juna, prvog dana leta i najdužeg dana u godini.
 Ideja datira još od davne 1976.godine od strane američkog muzičara Džoela Koena  a pet godina kasnije, na inicijativu tadašnjeg francuskog ministra kulture Džeka Langa, u Parizu se održala proslava prvog Svetskog dana muzike.

Danas se ovaj događaj organizuje u više od 460 gradova u 110 zemalja na svim kontinentima i okuplja sve muzičare, amatere ili profesionalce, slavi muzički diverzitet i ističe brojne muzičke žanrove.

Koncerti se ovog dana održavaju na ulicama, trgovima, parkovima, dvorištima, hodnicima. SKC Kragujevac već dugi niz godina tradicionalno obeležava Svetski dan muzike.

Нема коментара:

Постави коментар