понедељак, 15. јун 2020.

Festival na Paliću biće otvoren premijerom Bajićevog filma "Ime naroda"



Festival evropskog filma Palić, koji se održava od 8. do 14. avgusta, biće svečano otvoren na Letnjoj pozornici premijerom filma "Ime naroda" reditelja Darka Bajića, u produkciji kuće Zilion Film i uz pokroviteljstvo Vlade Vojvodine.

To ostvarenje je istorijska saga o Svetozaru Miletiću, uglednom advokatu, nekadašnjem gradonačelniku Novog Sada i jednom od najznačajnijih i najuticajnijih srpskih političara u Austrougarskoj druge polovine 19. veka, navodi se u saopštenju.

U filmu, rađenom po scenariju Milovana Vitezovića, glavnu ulogu igra Ljubomir Bandović, dok su u ostalim ulogama Žarko Laušević, Katarina Žutić, Anja Pavićević, Andrija Kuzmanović, Nikola Ristanovski, Milutin Mima Karadžić i drugi.

Producent filma Lazar Ristovski naglasio je da je ovaj projekat inicirao predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović i da je prihvatio poziv da Zilion film i on budu producenti projekta, prenosi N1

Tokom predfestivalskog programa i centralnog dela manifestacije publici će biti predstavljeno više od 100 filmova iz svih krajeva Evrope, u 15 različitih selekcija i programskih celina

Нема коментара:

Постави коментар