уторак, 9. јун 2020.

"Bašta Fest" od 23. do 26. jula u Bajinoj Bašti



Iako je zbog Covid19 situacije održavanje Festivala bilo neizvesno, sedmo izdanje Bašta Festa, internacionalnog festivala kratkog igranog filma, održaće se pod vedrim nebom od 23. do 26. jula, u Bajinoj Bašti, najavili su organizatori.

Na sedmom izdanju Festivala organizatori su odlučili da fokus bude na regionu, odnosno - na lokalnim filmskim autorkama i autorima, kako bi se njihov sjajan rad dodatno akcentovao kroz program jednog domaćeg filmskog festivala.

Na našu veliku radost i zadovoljstvo filmski autori i autorke, čije kratke filmove smo gledali kao deo takmičarskog programa festivala u protekloj godini, izašli su sa svojim prvim dugometražnim filmovima koji su veoma dobro prošli kod publike i na festivalima širom sveta.

Tradicionalno, Bašta Fest je zatvaran jednim dugometražnim debitantskim ostvarenjem, ali upravo zbog toga što su mnogi mladi autori imali sjajna dugometražna ostvarenja - bilo je zaista teško izabrati samo jedan film koji bi zatvorio festival.

Usled Covid19 situacije, odlučeno je da prijave za kratkometražne filmove - koji inače čine glavni, takmičarski program Bašta Festa - izostanu, te je ove godine taj prostor ustupljen sjajnim dugometražnim ostvarenjima mladih, lokalnih autorki i autora.

Sve projekcije će se desiti pod vedrim nebom - i besplatne su.

Bašta fest je poseban festival fokusiran podjednako na dobar film i edukaciju mladih zainteresovanih za film, srodne vizuelne umetnosti i filmsku kritiku, kao i poligon za otkrivanje mladih talenata, prenosi Tanjug

Ovaj festival predstavlja specifičan spoj prirode, filma, muzike i dobre zabave.

Нема коментара:

Постави коментар