петак, 8. мај 2020.

Zavodljiva verzija „Frke“ uz električne zvuke harfe



Playade, četvoročlani bend koji čine Julijana Vincan (vokal),Željka Milošević (električna harfa), Niuvys Sabournin (bas gitara) i Milica Georgijević (elektronski bubnjevi/pad), objavile su kreativnu obradu pesme „Frka“ koju u originalu izvodi Zdenka Kovačiček.

Ovaj kvartet još uvek traga za svojim pečatom posebnosti, ali upravo je ova pesma najpribližnija onome što žele da stvaraju. Postojeći songovi koje odaberu da sviraju im omogućavaju da zajednički odluče kakva će njihova muzika da bude, kao i čime će da se bave tekstovi njihovih pesama. Vredno i entuzijastično rade na projektu koji su nazvalePlayade.

- Ovakav tip pesama je definitivno nešto čemu težimo. Sledeći korak su svakako naše pesme i mislim da smo se negde sve složile da nas privlači ovakav zvuk i stil. Autorsko stvaralaštvo teško može da ide na silu, tako da lovimo trenutke inspiracije i gledamo da nadahnuće crpimo iz svakodnevnih situacija - rekla je Julijana, pevačica ovog sastava.

Spot je radio Željko Kovačević (Foto Mrvica), a snimano je u prostoru Svečane sale Helena. Zvuku je dodatno doprineoBoris Horvat, sa kojim saradnja postoji gotovo od samog početka.




Članice grupe PLAYADE:

Julijana Vincan, tako reći, ima tri zanimanja - novinarstvo, pevanje i PR. Sve tri aktivnosti doživljava i kao hobije, jer neizmerno voli sve čime se bavi. Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka i masterirala Kreativnu filmsku i televizijsku produkciju na Fakultetu dramskih umetnosti. Muzikom se bavi od malena, a pevanjem od 14. godine. Završila Nižu muzičku školu za klavir i solo pevanje. Kroz pesme izražava svoje emocije i svoje biće. Voli da živi u svom svetu, a omiljen joj je onaj u kojem peva uz harfu.

Željka Milošević je Kragujevčanka koja živi i radi u Beogradu, Novom Sadu i Somboru. Nastavnik je uskostručnih predmeta u okviru smera Dizajn zvuka u Srednjoj muzičkoj školi, aktivno se bavi sviračkim poslom i edukacijom harfe, vodi četiri udruženja koja se bave kulturom i umetnošću, a koja su najviše fokusirana na neformalnu edukaciju i rešavanje socijalnih problema kod mladih. Harfa je njena najveća ljubav i ne može da zamisli nijedno putovanje bez neke od svojih harfi, pa makar to bila i najmanja harfica koju sama izrađuje. Njena harfica se nalazi i na Playade logo-u i prepoznatljivi zaštitni znak benda.


Niuvys Sabournin Pérez aktivno svira bass gitaru od kako je diplomirala na Muzikoj akademiji u Havani, na Kubi, gde je devet godina izučavala ovaj instrument. Svirala je i pevala u brojnim grupama na Kubi poput: Proyecto Latino, Sol y Arena, Habana Midic, Impacto Latino sa kojima je akivno radila i u Meksiku. Poslednjih pet godina Niuvys živi i radi u Srbiji i tu se okušala u raznovrsnim muzičkim stilovima od popa i roka preko afrobita do bossa nove i drugih. Sa bendom Gift je snimala i album Dreamoscope, čiji je član bila.

Milica Georgijević kao dugogodišnji profesionalni bubnjar, perkusionista i bek vokal, sarađivala je sa mnogim značajnim imenima domaće scene, a u većini bendova bila je i stalni član. Dragoljub Đuričić, Grupa Zana, Ničim Izazvan, Svi na pod, Ministarke, Beyonce tribute bend i mnogi drugi. Po struci je lektor, diplomirani filolog opšte lingvistike, ali ju je život odveo u sasvim drugu profesiju. Uz veliko muzičko iskustvo, teži da svoj muzički posao obavlja uz veliku ljubav i profesionalizam, po čemu je kolege i saradnici znaju.  

Нема коментара:

Постави коментар